Πάρτε το ρόλο του καπετάνιου και δοκιμάστε να διασχίσετε τη διώρυγα του Σουέζ


Η είδηση της προσκόλλησης του "Ever Given" στην άμμο του καναλιού της διώρυγας του Σουέζ κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στα δελτία ειδήσεων και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Κα αν αναρωτιέστε πως ο καπετάνιος του «Ever Given» κατάφερε να «κολλήσει» το πλοίο πάνω στην άμμο θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι  ο διάπλους της διώρυγας του Σουέζ, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση ειδικά όταν στο κανάλι πνέουν άνεμοι 40 κόμβων και ορατότητα είναι χαμηλή λόγω αμμοθύελλας. 

Για να διασχίσει ένα πλοίο τη Διώρυγα του Σουέζ, και καθώς τα πλοία ταξιδεύουν σε κομβόι και πρέπει να πλέουν λίγο πολύ με την ίδια ταχύτητα χρειάζονται 12 με 16 ώρες διατηρώντας σταθερή τη ταχύτητα ώστε ούτε να πλησιάσει σε μικρή απόσταση το μπροστινό του και ούτε να κινδυνεύσει από αυτό που ακολουθεί. 



Και αν νομίζετε ότι αυτό είναι εύκολο θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι στα πλοία δεν υπάρχει γκάζι και φρένο και ειδικά όταν μιλάμε για τα συγκεκριμένα μεγέθη πλοίων με μήκος όσο το ύψος του  Empire State Building και ύψος που ξεπερνά τον πύργο του Άιφελ.

 Το CNN, σε συνεργασία με ειδικούς, δημιούργησε έναν ειδικό προσομοιωτή που σας βάζει στη θέση του καπετάνιου ενός πλοίου.

Όποιος λοιπόν θέλει να ζήσει την εμπειρία της πλοήγησης δια μέσου της διώρυγας του Σουέζ και να δοκιμάσει τις δυνατότητες του ας δοκιμάσει ΕΔΩ


πηγή