Για το θέμα της γέφυρας μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Γ. Παναγόπουλος


Στην πρωινή εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Σαλαμίνας για το θέμα της γέφυρας. Η εξελίξεις είναι τέτοιες που αυξάνουν τον βαθμό βεβαιότητας υλοποίησης του έργου όπως χαρακτηριστικά τόνισαν τόσο οι δημοσιογράφοι της εκπομπής όσο και ο Δήμαρχος. 
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παναγόπουλος η κατασκευή της γέφυρας είναι κάτι που οι κάτοικοι της Σαλαμίνας ακούν χρόνια χωρίς χωρίς παρόλα αυτά να γίνονται βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση. Όμως για πρώτη φορά είναι ορατή η ύπαρξη χρονοδιαγράμματος ειδικά μετά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που ανοίγει το δρόμο για τα επόμενα βήματα που είναι η έγκριση των όρων και η κατάθεση των προσφορών. Ο χρόνος υλοποίησης είναι πέντε χρόνια και το κόστος στα 350εκ. 
Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Δήμαρχος χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη αυτή τονίζοντας όμως την ανάγκη της βελτίωσης των υποδομών καθώς λόγω της γέφυρας αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ανθρώπων που θα έρθουν να κατοικίσουν μόνιμα στο νησί. Δρόμοι, υγεία, παιδεία και άλλοι τέτοιοι τομείς θα χρειαστούν ενίσχυση. 

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας στην κάμερα της ΕΡΤ :