Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τη συγγραφέα Μαίρη Κανάκη


Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τη συγγραφέα Μαίρη Κανάκη που από σήμερα το Salamina - Press θα φιλοξενεί κείμενα αλλά και βιβλιοπροτάσεις της.


Η Μαίρη Κανάκη εργάζεται ως εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σαλαμίνα. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Mαster of Αrts στο University of Kentat Canterbury.

Διηγήματά της έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί σε συλλογές (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, λογοτεχνικός ιστότοπος eyelands, Λογοτεχνικό Περιοδικό ΚΕΦΑΛΟΣ, Πετρίδειο Ίδρυμα, Ο Τόπος μου, Βιβλιόφιλοι Έδεσσας, Eλληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων ΕΠΟΚ). Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της εφηβικό μυθιστόρημα «Όταν το καλοκαίρι συναντά το χειμώνα» (εκδόσεις «Το ΔΟΝΤΙ») και πήρε τιμητικό έπαινο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην κατηγορία «εφηβικό μυθιστόρημα». Το 2019 κυκλοφόρησε το δεύτερο εφηβικό της μυθιστόρημα «Ο Σήφης θέλει χώρο» (εκδόσεις «Το ΔΟΝΤΙ»), το οποίο πήρε βραβείο στην κατηγορία Εφηβικό μυθιστόρημα από το Λογοτεχνικό Περιοδικό ΚΕΦΑΛΟΣ. Το εργαστήριό της «Η τέχνη του γράφειν: Παράδειγμα δημιουργικής γραφής» συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Εκπαίδευση και Πολιτισμός», Α/βάθμιας - Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και το εργαστήριό ρητορικής για εφήβους «Ο Σήφης λέει…» παρουσιάστηκε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα». Έχει κάνει παρουσιάσεις βιβλίων σε εκθέσεις, δημοτικές βιβλιοθήκες, σχολεία και φεστιβάλ βιβλίου σε όλη την Ελλάδα.

Είναι μέλος του ΚYΚΛΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ibby, διατηρεί σελίδα στο facebook με τον τίτλο «Μαίρη Κανάκη, Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός» και ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση και τον συντονισμό του  Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στις Λεύκες Πάρου «Λευκές αναγνώσεις» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου και με χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ, το διάστιχο, Bookia και τη Φωνή της Πάρου.

Ξεκουράζεται τρέχοντας πολλά χιλιόμετρα σε βουνό και άσφαλτο, κολυμπώντας στην ανοιχτή θάλασσα και ποδηλατώντας ακούραστα με φίλους .