Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με την Ερευνήτρια Σαλαμινιακής Ιστορίας, Ευγενία Σοφρά-Μάθεση

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με την Ερευνήτρια Σαλαμινιακής Ιστορίας Ευγενία Σοφρά-Μάθεση , που από σήμερα θα διατηρεί στο Salamina - Press στήλη με θέματα ιστορίας και λαογραφίας.

Ας δούμε όμως μέσα από τη δική της περιγραφή, ποια είναι η Ευγενία Σοφρά-Μάθεση.

Γεννήθηκα στην Αθήνα, ζω στη Σαλαμίνα κι εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, ως βοηθός συμβολαιογράφου. Ασχολούμαι συστηματικά με την έρευνα,  σε θέματα ιστορίας και λαογραφίας του τόπου μου. 

Έχω εκδώσει δύο βιβλία σχετικά με την ιστορία της Σαλαμίνας:

«Λαυρέντιος ο Μεγαρεύς και το μοναστήρι της Φανερωμένης Σαλαμίνας» και «Το χειρόγραφο του Παρασκευά Πάλλα- Η συμβολή  των Σαλαμίνιων στην Επανάσταση του 1821» και έντεκα βιβλία με την αιγίδα της Μητρόπολης Μεγάρων και Σαλαμίνας (εκδόσεις Επτάλοφος, Μέγαρα 2005 έως 2014) με τον γενικό τίτλο ΒΙΒΛΙΚΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ (Βιβλίο 1 έως 8).

Πολλές μελέτες μου έχουν δημοσιευτεί στην τοπική εφημερίδα «Η νέα Σαλαμίνα», στην οποία αρθρογραφούσα  από το έτος 2005 και στο τοπικό λογοτεχνικό και πολιτιστικό περιοδικό «Βάκιλος». 

Πραγματοποιώ σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, του  Ελληνικού  Ανοικτού Πανεπιστημίου  και είμαι πτυχιούχος Ισπανικής Γλώσσας του   Ινστιτούτου Θερβάντες- Αθηνών.