Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας: Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας!


 ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

 

24ΩΡΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΙΟΥ 2021

 

           ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ:

-         8 ώρες ΕΡΓΑΣΙΑ

-         8 ώρες ΑΝΑΠΑΥΣΗ

-         8 ώρες ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

 

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας!!!

Είναι ημέρα τιμής των εργαζομένων και των κοινωνιών για την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές διεκδίκησης των εργαζομένων για κοινωνική και οικονομική προκοπή.

 

Ο αγώνας των εργατών του Σικάγου  για την καθιέρωση του 8ωρου σήμερα αποκτά ξανά νόημα, ειδικά αυτή την περίοδο που επίκεινται νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που θέτουν σε διακινδύνευση βασικές κατακτήσεις των αιματοβαμμένων αγώνων της Εργατικής Τάξης.

Η θέση μας είναι καθαρή και αδιαπραγμάτευτη:

8 ώρες εργασίας, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο!

Γιατί είμαστε άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε!!!

 

Οι εργαζόμενες, οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα, αγωνιζόμαστε για Υγεία, Ειρήνη, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις.

Έχουμε υποστεί τις οικονομικές συνέπειες ενός ακήρυχτου οικονομικού πολέμου και διαδοχικών κρίσεων σε καιρό ειρήνης, έχουμε πρωτοστατήσει και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία.

 

Κάθε μέρα περισσότεροι γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί και εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στην τροφοδοσία, στις ταχυμεταφορές, στην καθαριότητα, στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες, στην παροχή υπηρεσιών, στο εμπόριο χάνουν την ζωή τους δουλεύοντας στην πρώτη γραμμή αυτής της κρίσης, στις περισσότερες περιπτώσεις επειδή δεν προστατεύονται σωστά.

Πρέπει τώρα να διασφαλίσουμε ότι το χειροκρότημα δεν θα ξεθωριάζει ήσυχα χωρίς πραγματική ανταμοιβή για τους ανθρώπους που έχουν διακινδυνεύσει- και πολύ συχνά τραγικά έχουν χάσει- την ζωή τους.

Πρέπει να υπάρχει μια ασφαλής επιστροφή στην εργασία για όλους, με καλύτερους μισθούς και συνθήκες.

Οι εργαζόμενοι είναι οι βασικοί ήρωες και θύματα του κορονοϊού.   

 

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε

 

-Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ώρου, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης και αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας.

 

-Κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας

 

-Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων από την απόλυση και ένταξη στην εργατική προστασία των  ευέλικτων εργαζομένων μέσω ψευδο-αυταπασχόλησης.

 

-Κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΗ 2021