Ο Άμος Οζ αφηγείται την τελευταία του ιστορία στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Άμος Οζ κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στην ταινία του Γιαΐρ Κεντάρ, με τίτλο «Το τέταρτο παράθυρο», ο ισραηλινός συγγραφέας αφηγείται την προσωπική του ιστορία.
Η ταινία θα προβληθεί σε θερινή αίθουσα το Σάββατο 26 Ιουνίου, ενώ από τις 24 Ιουνίου θα είναι διαθέσιμη και η διαδικτυακή προβολή της μέσα από την πλατφόρμα του φεστιβάλ.

Στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (24 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2021) κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία του Γιαΐρ Κεντάρ (Yair Qedar) για τον Άμος Οζ, με τίτλο Το τέταρτο παράθυρο (The Fourth Window).

Το δελτίο τύπου της διοργάνωσης αναφέρει για την ταινία:

Πίσω από την παγκόσμια επιτυχία του Άμος Οζ, συμβόλου της ισραηλινής συνείδησης και συγγραφέως μεταφρασμένου σε 45 γλώσσες, ελλοχεύει μια διπλή τραγωδία. Όταν ήταν 12 ετών η μητέρα του αυτοκτόνησε, ενώ λίγα χρόνια πριν από τον θάνατό του κατηγορήθηκε για σωματική και ψυχολογική βία από την κόρη του, η οποία έθεσε τέλος στις μεταξύ τους σχέσεις. Μέσα από μια σειρά συζητήσεων με την τελευταία του βιογράφο, συνυφαίνοντας αυτοβιογραφικές αφηγήσεις, κείμενα και συζητήσεις με τους οικείους του, ο Άμος Οζ αφηγείται την τελευταία του ιστορία.

Η ταινία θα προβληθεί σε θερινή αίθουσα, παρουσία του σκηνοθέτη, το Σάββατο 26 Ιουνίου (John Cassavetes Open AirCinema, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ), ενώ από τις 24 Ιουνίου θα είναι διαθέσιμη και η διαδικτυακή προβολή της μέσα από την πλατφόρμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο online.filmfestival.gr και θα είναι διαθέσιμη έως τις 4 Ιουλίου με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.

Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Τα βιβλία του Άμος Οζ κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.