Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους - Τι ανακοίνωσαν Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς


Έκτακτες ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση του κύματος καύσωνα που θα πλήξει με μεγαλύτερη σφοδρότητα τη χώρα τις επόμενες ημέρες, πραγματοποίησαν μετά από ευρεία σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Χαρδαλιάς. 

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «όλοι μαζί, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, ιδιωτικός τομέας και πολίτες θα συνεργαστούμε για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις».

 

Η προετοιμασία της κυβέρνησης θα βασιστεί σε τέσσερις άξονες:

  • την αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών,
  • την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών,
  • την παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες που θα αναζητήσουν στέγη και περίθαλψη καθώς και
  • την προστασία των εργαζομένων.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε περιττή δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ διεμήνυσε ότι η Πολιτική Προστασία, η αστυνομία, η Πυροσβεστική θα είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή μέσω περιπολιών που θα γίνονται για την αποφυγή πυρκαγιών και για τον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση.

 

Επιπλέον, όπως είπε, αδιάλλειπτη θα είναι η λειτουργία των κρίσιμων υποδομών, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και η ύδρευση. Ζήτησε, ωστόσο, από τους πολίτες να γίνει στοχευμένη χρήση του ρεύματος και του νερού. 

 

 

Όπως είπε, το ΕΣΥ βρίσκεται σε ετοιμότητα για πολίτες που θα χρειαστούν βοήθειααπευθύνοντας παράλληλα έκκληση να μην χρησιμοποιείται η λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. «Η ΛΕΑ σώζει ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι μια μάχη που θα δώσουμε όλοι μαζί με συνεργασία και αλληλεγγύη».

 

Ο ίδιος προανήγγειλε μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, τα οποία, όπως είπε, θα εξειδικευτούν από το υπουργείο Εργασίας. 

 

Για τις ευπαθείς ομάδες που θα ζητήσουν στέγη σε κλιματιζόμενους χώρους, σημείωσε πως θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπ. Εσωτερικών και δήμους.