Μεγάλη πυρκαγιά στην Σαλαμίνα


Συναγερμός στην Πυροσβεστική για μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σαμαμίνα - Μεγάλη κινητοποίηση και από εναέριες δυνάμεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Αγίου Δημητρίου - Παμιάμπελα Σαλαμίνας.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και στο σημείο της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα για την επιχείρηση κατάσβεσης.

Μεγάλη είναι και η κινητοποίηση από αέρος καθώς τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν ένα ελικόπτερο, δύο αεροσκάφη Air Tractors και το αεροσκάφος Beriev 200.


https://maps.app.goo.gl/FF4z6htxUQJiDj8o9

Σήμερα το πρωί έφτασαν στη χώρα μας τα ρωσικά Beriev-200 και σε λίγα λεπτά αναμένεται να κάνουν την πρεμιέρα τους καθώς ένα από αυτά έχει σταλεί για να ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες στη Σαλαμίνα.

Το Beriev - 200 είναι το μοναδικό αεριωθούμενο αμφίβιο αεροσκάφος στον κόσμο. Αυτό δίνει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα στην ταχύτητα κατά την κατάσβεση των πυρκαγιών. Μπορεί να πάρει μέχρι και 12 τόνους νερού, έχει καλή απόδοση όσον αφορά Στον αριθμό των ρίψεων νερού ανά ώρα. Το αεροσκάφος είναι σε θέση να ρίξει έως και 270 τόνους νερού στο χώρο πυρκαγιάς με έναν ανεφοδιασμό.