Πρόσκληση 28ης Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας


Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.  3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 74 του N.4555/ 2018, να  σας καλέσω σε ΤΑΚΤΙΚΗ Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, με  τηλεδιάσκεψη , την 30ην Νοεμβρίου 2021, ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα έναρξης  16.00 σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 643/24-09-2021 & 21929/23-11-2021  εγκυκλίους του Υπ. Ες., για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας για λήψη  απόφασης των παρακάτω θεμάτων : 

1.- ΄Εγκριση όρων παραχώρησης χρήσης του ακινήτου με ΑΒΚ 149Π (Βλητικός  Σταθμός) από την ΕΤΑΔ . 

2.- Δωρεάν παραχώρηση χώρου από τον Δήμο , για την στέγαση Γραφείιου  Κοινωνικής Ασφάλισης στην Σαλαμίνα. 

3.-΄Εγκριση των όρων για τη σύναψη τοκοχρεολυτικού δανείου με το Τ.Π.& Δ.  για την εκτέλεση του έργου «΄Εργα ακαθάρτων νοτιοδυτικών συνοικιών – δίκτυο  και αντλιοστάσιο ακαθάρτων εργατικών συνοικιών περιοχής Ρέστη του Δήμου  Σαλαμίνας», ενταγμένου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.  

4.- Έγκριση ή μη ισόπεδου κόμβο κυκλοφοριακής σύνδεσης και μελέτης  φωτεινής σηματοδότησης , για την εξυπηρέτηση νέου Εμπορικού Κέντρου επί  της Λ. Αιαντείου, κατόπιν αιτήματος της Επιχείρησης ΠΕΝΤΕ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΑ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ και ΓΕΝ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ. 

5.- Έγκριση μετατόπισης περιπτέρου στην περιοχή Αγίου Νικολάου Σαλαμίνας. 

6.- Έγκριση διατήρησης ή απομάκρυνσης κενωθέντων περιπτέρων του  Δήμου Σαλαμίνας και καθορισμός των θέσεών τους. 

7.- Έγκριση παραχώρησης του 30% των κενωθέντων περιπτέρων του Δήμου  Σαλαμίνας, έναντι καταβολής τέλους στις κατηγορίες ΑΜΕΑ, Πολυτέκνων και  πολεμιστών Κύπρου και του 70% κατόπιν δημοπρασίας.

 8.- Έγκριση τροποποίησης της Απόφασης Ένταξης της Πράξης <<Κατασκευή  δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς Αμπελάκια και Σελήνια του Δήμου  Σαλαμίνας -Β΄φάση (ολοκλήρωση) με κωδικό MIS 5003443>>. 

9.-΄Eγκριση του 1ου Α.Π.Ε του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ  ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ».


10.-Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας του έργου :«Επέκταση δευτερεύοντος αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων».

11.-Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου :«Επισκευή τμήματος δικτύου, ακαθάρτων στα Παλούκια του Δήμου Σαλαμίνας».

12.- Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου :«Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου (ΣΑΤΑ)».

13.- Έκφραση σύμφωνης γνώμης επί της Στρατηγικής Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης της Περιφέρειας Aττικής 2021-2025.

14.- Aκύρωση της υπ΄αριθμ. 170/2021 αποφ. Δ.Σ. διότι εκ παραδρομήςσυμπληρώθηκε η υπ΄αριθμ. 97/2021 αποφ. Δ.Σ. που αφορά την Eπιτροπή παρακολούθησης & παραλαβής για προμήθειας Τεχνικών Υλικών εκτός καυσίμων & Ελαιολιπαντικών και συμπλήρωση αναπληρωματικού μέλους της υπ΄αριθμ. 127/2021 αποφ. Δ.Σ. 

15.- Έγκριση ίδρυσης Ειδικού Νηπιαγωγείου στον Δήμο Σαλαμίνας.

16.- Καθορισμός ανώτατου ορίου εξόδων κηδείας αιρετών.

17.- Διαγραφές από Πολεοδομικά πρόστιμα από χρηματικούς καταλόγους. 

18.- Διαγραφές οφειλών από χρηματικούς καταλόγους.

19.- Διορθώσεις - Διαγραφές λογαριασμών Ύδρευσης ,Αποχέτευσης & Κ.Ο.Κ από χρηματικούς καταλόγους. 

20.- Συζήτηση και λήψη απόφασης στο θέμα που αφορά την μετατόπιση και επέκταση της πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας της εταιρείας Ιχθυοτροφεία Σελόντα Α.Ε.Γ.Ε. στην θέση Φόκα Αιαντείου, μετά από έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης των Περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας και κατόπιν αιτήματος του Δ.Σ. κ. Δερτούζου Εμμανουήλ.

21.- Έγκριση υψομετρικής μελέτης επί της οδού Μουσών στην περιφέρεια Πούντα Σεληνίων.


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

 ΣΥΜΕΩΝ ΓΑΛΕΟΣ