Γ. Πατούλης: Ο καθένας να αναλάβει τις δικές του ευθύνες


Η δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής μπορεί να ερμηνευτεί και ως έμμεση απάντηση στις αιχμές προς το πρόσωπό του που αφήνει τις τελευταίες ώρες η «γαλάζια πολυκατοικία».

Το μπαλάκι των ευθυνών στο κυβερνητικό στρατόπεδο καλά κρατεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αφήνει αιχμές ως προς την διαχείριση της κακοκαιρίας στον Γιώργο Πατούλη και τον Περιφερειάρχη Αττικής να απαντά με το δικό του τρόπο καλώντας με νόημα τον καθένα «να αναλάβει τις δικές του ευθύνες».

Η Αττική, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» μετρά τις πληγές της που είναι αδύνατο να επουλωθούν σύντομα.

«Ζητήσαμε συγγνώμη σε όσους ταλαιπωρήθηκαν. Θέλω ο καθένας να αναλάβει τις δικές του ευθύνες. Οι δικές μας είναι να διατηρούμε ανοιχτά ή κλειστά τα σχολεία και πήραμε τη σωστή απόφαση, και να διατηρούμε τους κεντρικούς άξονες τον δρόμων ανοιχτούς κατά τη διάρκεια και μετά τη χιονόπτωση, κάτι το οποίο το προσπαθούμε» ανέφερε (MEGA) ο Περιφερειάρχης Αττικής που βλέποντας την κριτική από το «γαλάζιο στρατόπεδο» να περιλαμβάνει και τον ίδιο συμπλήρωσε με νόημα: «Το άριστο θα ήταν όπως ακριβώς είπαμε ότι κλείνουν τα σχολεία, να είχε παρθεί η ανάλογη απόφαση ότι δεν λειτουργεί το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας και όποιος κινείται θα πρέπει να το κάνει με αλυσίδες», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε κεντρικό επίπεδο δεν ήταν οι ενδεδειγμένες για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Θυμίζουμε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ένα 24ωρο από το επιτελικό φιάσκο στους δρόμους της Αττικής, άφησε αιχμές για τον τρόπο που έδρασε η Περιφέρεια μιλώντας για καθαρισμό δρόμων που δεν έγιναν σωστά.

Στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η ανάρτηση της «Ομάδας Αλήθειας» (απηχεί τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας) με το βιντεάκι που «καρφώνει» τον Γιώργο Πατούλη και την ετοιμότητα της Περιφέρειας Αττικής.