4ος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΑΝΣ ΓΥΑΛΑΣ στην ετήσια αξιολόγηση των ναυτικών ομίλων κανόε-καγιάκ


4ος  ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ  ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ  ΧΡΟΝΙΑ  Ο ΑΝΣ  ΓΥΑΛΑΣ  ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  ΤΩΝ  ΝΑΥΤΙΚΩΝ  ΟΜΙΛΩΝ  ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  Γ.Γ.Α  ΓΙΑ  ΤΟ  2021

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΤΟΥ  ΑΝΣ  ΓΥΑΛΑΣ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΜΟΝΑΔΑ  ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ  ΤΟΥ  ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ  ΝΙΑΡΧΟΣ

Από την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναπτύξεως Κανόε-Καγιά Σπριντ το 2019 και την ανακήρυξή του ως Πρωταθλητού Ελλάδος Ομίλου, έως σήμερα, ο ΑΝΣ Γυάλας πρωταγωνιστεί συνεχώς σε κάθε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των τελευταίων τριών ετών, ενώ πλέον συμμετέχει στις Εθνικές ομάδες του Καγιάκ με τον Στέργιο Στιβακτάκη και του SUP με την 3η πρωταθλήτρια κόσμου Μαρία Μπερή.

Η συστηματική προπόνηση και οι συνεχείς επιτυχίες, έφεραν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ομάδα Καγιάκ της Γυάλας, στην 4η θέση της ετησίου αξιολογήσεως των ναυτικών ομίλων Κανόε-Καγιάκ της χώρας, μεταξύ 29 ναυτικών ομίλων.


Η αξιολόγηση πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον κορυφαίο φορέα του αθλητισμού στην χώρα.


Όπως φαίνεται στον πίνακα, ο ΑΝΣ Γυάλας κατετάγη στην 4η θέση για το 2021, με 299,50 βαθμούς.

Ο Πρόεδρος του κ. Πέτρος Μερκούρης, το Δ.Σ του Ομίλου, ο Προπονητής Αθανάσιος Δ. Βιλλιώτης, οι γονείς και οι φυσικά οι αθλήτριες και οι αθλητές, είναι πλήρως ικανοποιημένοι από την πορεία του Ομίλου τους και για την υψηλή θέση που καταλαμβάνει.

Ο ΑΝΣ Γυάλας, αποτελεί μια πολύ δυναμική αθλητική ομάδα. Δραστηριοποιείται προς την πραγματική έννοια του αθλητισμού, καλλιεργώντας τα ιδεώδη της φιλίας, του σεβασμού και του ευ αγωνίζεσθαι, προς όφελος της αρμονικής αναπτύξεως σώματος και πνεύματος των αθλητριών και των αθλητών του, στοιχείων που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη του παιδιά της εποχής μας.

 Ο ΑΝΣ Γυάλας, ως πολύ δραστήρια αθλητική ομάδα, που ενδιαφέρεται για την συνεχή βελτίωση των αποδόσεων και των επιδόσεων των μελών αθλητών της, αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και ευκαιρία που παρουσιάζεται για την επίτευξη των στόχων αυτών.


Στα πλαίσια αυτά, άρχισε την συνεργασία του με την Μονάδα Αθλητικής Αριστείας, που υποστηρίζεται αποκλειστικώς από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στη φωτογραφία, ο υπεύθυνος των εργομετρήσεων της Μονάδας Αθλητικής Αριστείας κ. Χάρης Τσολάκης με τον συνεργάτη του κ. Απόστολο Σκούρα, ενώ ετοιμάζουν τον αθλητή του ΑΝΣ Γιάννη Γιαννακουλάκο για την εργομέτρηση που έγινε στο γυμναστήριο του Ομίλου στη Γυάλα.

 

Η έναρξη της συνεργασίας, έγινε των περασμένο Ιανουάριο (2022) και περιλαμβάνει τακτικές αξιολογήσεις του επιπέδου παραμέτρων της φυσικής καταστάσεως των αθλητριών και των αθλητών του Ομίλου, την εξαγωγή χρησίμων συμπερασμάτων και την ακόλουθη κατάλληλη σχεδίαση των προπονητικών προγραμμάτων, με στόχο την καλύτερη δυνατή αγωνιστική πορεία του ΑΝΣ.

Οι πρώτες αξιολογήσεις έγιναν στο εργαστήριο της Μονάδας Αθλητικής Αριστείας, στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο, αλλά και στο γυμναστήριο του Ομίλου στη Γυάλα, στο κατάλληλο εργόμετρο Καγιάκ που διαθέτει ο ΑΝΣ.

Η Μονάδα Αθλητικής Αριστείας, με το εξειδικευμένο προσωπικό και τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό που διαθέτει, υποστηρίζει αθλητικά σωματεία που το ζητούν, με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε αγώνες.

Ο ΑΝΣ Γυάλας, αισθάνεται την υποχρέωση να απευθύνει τις θερμές του ευχαριστίες στον διευθυντή προγράμματος της Μονάδας Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence) κ. Χάρη Τσολάκη και τους συνεργάτες του κ. Χάρη Συμεωνίδη και κ. Απόστολο Σκούρα, για την άμεση αποδοχή του αιτήματος του Ομίλου μας και για τον επαγγελματισμό τους και την άψογη συνεργασία κατά την διεξαγωγή των αξιολογήσεων της ομάδος μας.

Ο ΑΝΣ Γυάλας, έχει αποφασίσει εδώ και καιρό, την συνεχή και συστηματική προετοιμασία της ομάδας Κανόε-Καγιάκ που διαθέτει, με στόχο την βέλτιστη απόδοση των αθλητών του εντός και εκτός Ελλάδος, με συνεχή κορυφαία αποτελέσματα εντός και εκτός της χώρας.

Τα έως τώρα αποτελέσματα, δικαιώνουν τις προσπάθειές μας !