Ομάδα Γυναικών Σαλαμίνας: Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας, του λαϊκού εισοδήματος, των δικαιωμάτων μας!


Η Ομάδα Γυναικών Σαλαμίνας  (μέλος ΟΓΕ) σε καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία και να συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση που διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Φλεβάρη στις 18.00 στην πλατεία ηρώων, το σωματείο μετάλλου Σαλαμίνας, το σωματείο συνταξιούχων Σαλαμίνας και η ομάδα γυναικών Σαλαμίνας, για να συντονίσουμε το αγωνιστικό μας βηματισμό απαιτώντας μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων μας.

Η συμπλήρωση δύο χρόνων από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού  βρίσκει εμάς τις γυναίκες του μόχθου να βιώνουμε την ανασφάλεια για το παρόν το δικό μας και το μέλλον των παιδιών μας.
 Από τα αδιέξοδα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε δεν μπορούμε να ξεφύγουμε ατομικά.
Γι αυτό μετατρέπουμε το θυμό μας και την αγανάκτηση μας σε συλλογική δράση και αγώνα.
Διαδηλώνουμε μαζί ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, διεκδικώντας όλα όσα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Διαδηλώνουμε μαζί ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, διεκδικώντας όλα όσα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Απαιτούμε:

➢ Καμία εργαζόμενη και κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
➢ Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
➢ Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
➢ Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
➢ Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
➢ Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
➢ Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
➢ Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
➢ Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
➢ Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
➢ Κανένας και καμία εργαζόμενη να μην εργάζεται εφόσον νοσεί χωρίς καμία περικοπή μισθού. Άδειες ειδικού σκοπού σε όσες και όσους εργαζόμενους ή αυτοαπασχολούμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, είτε βρίσκονται σε καραντίνα, είτε πρέπει να φροντίζουν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και στις επιχειρήσεις.
➢ Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και στην ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού και στο ΚΥ Σαλαμίνας, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.
➢ Δωρεάν Rapid Tests για όλο τον λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από το δημόσιο σύστημα Υγείας.