Την ελληνική συνδρομή για LNG από τη Ρεβυθούσα ζήτησε η Βουλγαρία


Αίτημα για δέσμευση χωρητικότητας στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας έφτασε σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ενέργειας στον διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου, ΔΕΣΦΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των σχεδιασμών για την διασφάλιση της επάρκειας του ελληνικού ενεργειακού συστήματος, εξετάστηκε και σενάριο να βοηθήσει η Ελλάδα μέσω του σταθμού της Ρεβυθούσας για την κάλυψη αναγκών και άλλων χωρών όπως η Βουλγαρία. 

Σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα του σταθμού της Ρεβυθούσας αυτή φτάνει τις 225 χιλιάδες κυβικά μέτρα. Χθες αφίχθη στον σταθμό φορτίο για λογαριασμό της ΔΕΗ 105 χιλιάδων κυβικών μέτρων, το οποίο προβλέπεται να παραμείνει στις αποθήκες της Ρεβυθούσας για διάστημα 18 ημερών. 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης σε περίπτωση που η Ρεβυθούσα κληθεί να ενισχύσει την επάρκεια μόνο του ελληνικού συστήματος, μπορεί να καλύψει ζήτηση 20 χιλιάδων μεγαβατωρών την ημέρα, ενώ εάν χρειαστεί ο σταθμός να ενισχύσει και τη Βουλγαρία τότε θα μπορεί να καλύψει ζήτηση 65 χιλιάδων μεγαβατωρών την ημέρα.

Χ. Φλουδόπουλος - capital.gr