Πολυδραστική Εικαστική Έκθεση "ΕΚ-ΠΑΤΡΙΔΕΣ"


Πολυδραστική Εικαστική Έκθεση από το Τρένο στο Ρουφ σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αθηναίων η οποία θα πραγματοποιηθεί 7-27 Ιουλίου 2022 "
ΕΚ-ΠΑΤΡΙΔΕΣ"

Ημερομηνίες & Ώρες

7-27 Ιουλίου 2022
20.00 – 23.00
Παράλληλες δράσεις 7-10 Ιουλίου 2022 (απαραίτητη προκράτηση)

Είσοδος Ελεύθερη

Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΙΓ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής και Α΄ Εργαστήριο Γλυπτικής) παρουσιάζει την πολυδραστική έκθεση «ΕΚ-ΠΑΤΡΙΔΕΣ» με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η πολυδραστική έκθεση «ΕΚ-ΠΑΤΡΙΔΕΣ» συνθέτει μία εικαστική, χορογραφική και μουσική σύμπραξη καλλιτεχνών από τους τομείς της Εικαστικής δημιουργίας, του Σύγχρονου Χορού και της Μουσικής.

Αντλώντας έμπνευση από τον σιδηροδρομικό χαρακτήρα του Τρένου στο Ρουφ, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες διευρύνουν τον διάλογο που ανοίγει η έκθεση «ΕΚ-ΠΑΤΡΙΔΕΣ». Προσεγγίζουν έννοιες που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες όπως η μετανάστευση, η μετακίνηση, οι ρίζες, το ταξίδι, η φυγή, η επιστροφή, η αλληλεγγύη, η ελευθερία κ.ά. Συνδέουν τον ξεριζωμό και το κύμα προσφυγιάς με το αντίστοιχο σημερινό παγκόσμιο γίγνεσθαι σε μία δραματική ομοιότητα ως προς τον ανθρώπινο πόνο, τα αδιέξοδα αλλά και την επιτακτική ανάγκη οι σύγχρονες κοινωνίες να αναζητήσουν λύσεις με γνώμονα τον Άνθρωπο και την ελπίδα για «αναγέννηση».

Επιστημονική Επιτροπή
Γιάννης Ψυχοπαίδης, Ζωγράφος – Ομότιμος Καθηγητή της Α.Σ.Κ.Τ.
Κατερίνα Κοσκινά, Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης – Μουσειολόγος
Δρ. Ερατώ Χατζησάββα, Διευθύντρια ΙΓ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Α.Σ.Κ.Τ.
Τατιάνα Λύγαρη, Ηθοποιός – Σκηνοθέτις - Καλλιτεχνική Διευθύντρια Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ