Διαμαρτυρία για τις συχνές διακοπές ρεύματος στη Σαλαμίνα


Με αρκετά μηνύματα που φτάνουν στο Salamina-Press οι πολίτες εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις συχνές διακοπές ρεύματος στη Σαλαμίνα  και απαιτούν την άμεση επίλυση του προβλήματος.


Οι πολίτες της Σαλαμίνας εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος που αφήνουν κυριολεκτικά απροστάτευτους χιλιάδες πολίτες, στα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ο παρατεταμένος καύσωνας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η αύξηση της θερμοκρασίας και η χρήση κλιματιστικών οδήγησαν σε αιφνιδιαστικές διακοπές ρεύματος οι οποίες διήρκησαν από λίγα λεπτά ως αρκετές ώρες. Οι απροειδοποίητες αυτές διακοπές ρεύματος δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και κατά συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση και ζημία στους κατοίκους και δημότες του νησιού μας. 

Ειδικότερα, από την πολύωρη διακοπή ρεύματος σπίτια και επιχειρήσεις μένουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ακόμα βλάβες παρατηρούνται σε οικιακές συσκευές, συνδέσεις διαδικτύου, οθόνες, router.

Τα περιστατικά είναι πολλά όχι μόνο στην περιφέρεια του νησιού αλλά και στο κέντρο. 

 Οι διακοπές ρεύματος δεν είναι προγραμματισμένες αλλά απροειδοποίητες και αυτό φαίνεται άλλωστε και στην επίσημη σελίδα της ΔΕΔΔΗΕ.


Ζητάμε να μας ενημερώσετε, υπεύθυνα και εγγράφως για τους λόγους οι οποίοι προκαλούν αυτές τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή και αφετέρου για το ποιες είναι οι ενέργειες και ο προγραμματισμός της εταιρείας σας για τη μελλοντική αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.

Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων σας σχετικά με τη λειτουργία, τη συντήρηση, την αξιοπιστία και την ασφάλεια ενός τεχνικά άρτιου δικτύου, ιδιαίτερα όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, την ποιότητα τάσης και την αξιοπιστία τροφοδοσίας, οφείλετε να λαμβάνετε όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να παρέχετε σταθερά και αδιάλειπτα ηλεκτρική ενέργεια.  Στο ίδιο μήκος κύματος, πρέπει να αντιμετωπίζονται αλλά και να προλαμβάνονται βλάβες στο δίκτυο, και ιδιαίτερα αυτές που μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημία στους καταναλωτές, και των οποίων τα αίτια δεν συσχετίζονται με γεγονότα ανωτέρας βίας, παρά σε κάκιστη συντήρηση του δικτύου.