Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας: Ο Μεγαλος Ασθενής


Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας:


Το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, ο μοναδικός δημόσιος Φορέας υγειονομικής περίθαλψης του νησιού, από την Τρίτη 27/9 
θα διακόψει τις εφημερίες, όπως αποφάσισε του Ιατρικό Προσωπικό αφού δεν πληρώνονται οι υπεράριθμες που πραγματοποιεί. 

Απαράδεκτη κατάσταση για ένα νησί των 50.000 κατοίκων που το καλοκαίρι λόγω της τουριστικής κίνησης ξεπερνά τις 300.000.

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας κ. Κατωπόδης Γιώργος με εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σαλαμίνας στο Κέντρο Υγείας διαπίστωσαν μερικά από τα προβλήματα που υπάρχουν. 

Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού έχουν οδηγήσει σε απόλυτη εξουθένωση τους γιατρούς οι οποίοι καλύπτουν τακτικά και έκτακτα περιστατικά, επείγοντα και κορωνοϊού. 
Επιπλέον, το υπάρχον ιατρικό προσωπικό καλείται από την 1η Οκτωβρίου να εκτελεί και χρέη προσωπικού γιατρού καθώς ξεκινούν τα ραντεβού με τους πολίτες.

Τα κονδύλια των εφημεριών που προβλέπονται για το Κ.Υ δεν επαρκούν για όλο τον μήνα.
Οι γιατροί πρέπει να κάνουν 7 εφημερίες τον μήνα, πέραν αυτών θεωρούνται υπεράριθμες και δεν πληρώνονται, ενώ έχουν να πληρωθούν υπερωρίες από το 2015-2016,  άδειες και ρεπό έχουν να δοθούν από το 2019.

Οι εκκλήσεις του ιατρικού προσωπικού  για προσλήψεις  ή έστω μετακινήσεις προσωπικού από άλλες μονάδες Υγείας "έπεσαν στο κενό".

Συνεπεία των ανωτέρω οι Γενικοί Γιατροί αποφάσισαν να σταματήσουν τις υπεράριθμες υπερωρίες οπότε το Κ.Υ δεν θα εφημερεύει από το μεσημέρι και μετά, τις νύχτες και τις αργίες έως το τέλος Σεπτεμβρίου με ανάλογα προβλήματα και τους επόμενους μήνες αν δεν αντιμετωπιστεί η κατάσταση. 

Καλούμε όλους τους αρμόδιους πολιτικούς και υγειονομικούς Φορείς να επιληφθούν άμεσα του θέματος καθώς δεν έχει κανείς την αρμοδιότητα να ρισκάρει την υγεία των πολιτών.
 
Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία ανήκει διοικητικά το Κ.Υ να φροντίσει ΑΜΕΣΑ για την επάνδρωση και ολοκληρωμένη λειτουργία του καθώς στην υγεία δεν χωρούν ημίμετρα. 

Το Εργατικό Κέντρο θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού και θα πράξει ότι είναι δυνατόν για την επίλυση των προβλημάτων 

                                                                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ