Το νέο εργατικό ατύχημα επιβεβαιώνει ότι τα μέτρα προστασίας υποσκάπτονται από τα κέρδη


«Το νέο εργατικό ατύχημα επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά ότι τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας της Υγείας, υποσκάπτονται από τα κέρδη της εργοδοσίας», τονίζει το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ για το εργατικό ατύχημα σε λιμενεργάτη εργαζόμενο που σημειώθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στο λιμάνι του Πειραιά στην προβλήτα Ι της COSCO. 

Όπως αναφέρει το Σωματείο «δεν είναι η κακιά στιγμή, δεν αφορά ατομική ευθύνη το να γυρνάμε σώοι, αρτιμελείς στα σπίτια μας και να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας».

«Η τεράστια ανάπτυξη που παρουσιάζει το λιμάνι του Πειραιά την τελευταία δεκαετία συνοδεύεται με μεγάλο αριθμό εργατικών ατυχημάτων, εργοδοτικών εγκλημάτων αλλά και αμέτρητων μη καταγεγραμμένων επαγγελματικών ασθενειών και μυοσκελετικών προβλημάτων», επισημαίνει.

«Το εργατικό ατύχημα έρχεται λίγες ώρες μετά την καταγγελία μας για τα σάπια ρέλια του πλοίου "EVER TOP" και επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο την ανάγκη να υιοθετηθούν μέτρα σε όλο το λιμάνι ενιαία για όλους τους εργατοϋπαλλήλους.

Με όπλο μας την ενότητα, την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας θα επιβάλουμε τους όρους που διασφαλίζουν τις ζωές μας», υπογραμμίζει το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ.