«Λαογραφική Στέγη Σαλαμίνας» – Tο μεγάλο επίτευγμα του Μανώλη Καπετανάκη


Η αφοσίωση και η αγάπη του στη τοπική παράδοση της Σαλαμίνας μεγάλη,  η προσπάθεια του το ίδιο, η 20ετη εμπειρία του πάνω στο αντικείμενο τον κατέστησε στην δημιουργία της ίδρυσης του πολιτιστικού συλλόγου με την επωνυμία «Λαογαγριφική Στέγη Σαλαμίνας». Ένα “στολίδι” φτιαγμένο για την διαφύλαξη κ την προβολή της πλούσιας παράδοσης της Σαλαμίνας.

Ο Μανώλη Καπετανάκης έχει συσπειρώσει δίπλα του μια ομάδα 50 χορευτών, μια ομάδα που έχει προωθήσει την Αρβανίτικη παράδοση της Σαλαμίνας έχοντας λάβει μέρος σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η οποία έχει προβληθεί μέσα από τηλεοπτικές Εκπομπές της ΕΡΤ1, ΕΡΤ 3 αλλά και στο κανάλι της Βουλής των Ελλήνων.





Ο χώρος του συλλόγου έχει διακοσμηθεί με παλιά έπιπλα και αντικείμενα . Εκεί θα συναντήσουμε τον παλιό αργαλειό , παλιές φωτογραφίες, παραδοσιακές φορεσιές όπως και αντίγραφα πινάκων μεγάλων Σαλαμινίων Ζωγράφων όπως του Π.Λεμπέση και Ν.Δ Ανδριανού.

Στο χώρο αυτό πραγματοποιείται η εκμάθηση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών της Σαλαμίνας αλλά και του ελλαδικού χώρου γενικότερα κ.α. Σε έναν από τους σκοπούς του συλλόγου, αυτού της διατήρησης παραδοσιακών τεχνών μέσω της οργάνωσης σεμιναρίων