Ο εικαστικός Ταντούρης Στέλιος στην Περιβαλλοντική έκθεση "Trash Art"


Ο  Ελευσίνιος εικαστικός Ταντούρης Στέλιος συμμετέχει με μια δημιουργία του  από ανακυκλώσιμα υλικά στην Έκθεση "Trash Art" προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει το φιλότεχνο κοινό και όχι μόνο πάνω στο θέμα της ανακύκλωσης,της προστασίας  του περιβάλλοντος και της αποδοχής δημιουργίας τέχνης από κατώτερης καταγωγής υλικά όπως τα απορρήματα.


Ο Στέλιος Ταντούρης εκτός από ενεργό μέλος περιβαλλοντικών Οργανισμών και ιδρυτής της μεγάλης  Διαδικτυακής Ομάδας "Σκουπιδοτεχνήματα- Δημιουργίες Κατασκευές από Ανακυκλώσιμα Υλικά" διατελεί   ως Διευθυντής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης στον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων καθώς και στον Διεθνή Οργανισμό της Internation Action Art με  Πρόεδρο και Γενικό CEO αντιστοίχως  τον κ. Ιωάννη Μαρωνίτη .







Η έκθεση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής σε  συνέχεια πρότασης και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".  

"Μην το πετάς.. ξαναχρησιμοποίησε το"!

Διάρκεια της εκθέσεως από 28 Σεπτεμβρίου μέχρι  12 Οκτωβρίου στο Πεδίο του Άρεως.

Είσοδος Ελεύθερη.


 

Ποιος είναι ο Στέλιος Ταντούρης;

O Στέλιος Ταντούρης είναι αυτοδίδακτος εικαστικός. Μεγάλωσε στην Ελευσίνα, μία πόλη με έντονα πολιτισμικά στοιχεία και ιστορία μέσα από την οποία γαλουχήθηκε, εμπνεύστηκε και ανέπτυξε την προσωπικότητα του. Το αρχαιολογικό υπόβαθρο της, όσο και τα σύγχρονα εικαστικά δρώμενα αποτελούν μέχρι σήμερα, στοιχεία ανατροφοδότησης και έμπνευσης για τη δική του εικαστική πορεία.



Η εκτίμηση και αγάπη του για την τέχνη τον έκανε να δημιουργήσει μία διαδικτυακή ομάδα δημιουργών , υπό τον τίτλο “Σκουπιδοτεχνήματα: δημιουργίες και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά”. Το σλόγκαν κίνητρο της ομάδας για τη δημιουργικότητα είναι “Προστατεύω τη φύση-ανακυκλώνω -δημιουργώ τέχνη.”

Η εργασία του εστιάζεται σε γλυπτικές φόρμες και κατασκευές με το μέταλλο να πρωτοστατεί. Λαμαρίνες, γρανάζια, βίδες, πριτσίνια, πατίνες και οξειδώσεις αποτελούν στοιχεία μηχανικά που στα χέρια του μετατρέπονται σε έργα τέχνης.