Το πλοίο «Κωνσταντής» από τη Σαλαμίνα κάηκε ολοσχερώς σε ναυπηγείο της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Ολοσχερής η καταστροφή στο πλοίο «Κωνσταντής»  που έκανε δρομολόγια από το λιμάνι στις ακτές του Θερμαϊκού.

Στις φλόγες τυλίχτηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης (25/10) 
δύο μεγάλα σκάφη που βρίσκονταν σε ιδιωτικό ναυπηγείο επί της οδού Γεωργικής σχολής, στον δήμο Θέρμης της Θεσσαλονίκης.


Πρόκειται για το γνωστό καραβάκι «Κωνσταντής», που τους καλοκαιρινούς μήνες εκτελούσε διαφορά δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τις ακτές του Θερμαϊκού, το οποίο κάηκε ολοσχερώς και για ένα ακόμη σκάφος το οποίο βρίσκονταν στο ναυπηγείο για συντήρηση.



Μεγάλη απώλεια για τον τουρισμό

«Κάναμε αγώνα για να μπορέσουμε να έχουμε αυτή τη συγκοινωνία με τη Θεσσαλονίκη με τα συγκεκριμένα σκάφη που είχαν έρθει από τη Σαλαμίνα. Η φωτιά στον “Κωνσταντή” συνιστά μια μεγάλη απώλεια για την τουριστική συγκοινωνία της περιοχής» τόνισε στο GRTimes ο δήμαρχος Θερμαϊκού, προσθέτοντας ότι «και φέτος η βοήθειά του στην επισκεψιμότητα του δήμου από τουρίστες, ήταν πολύ μεγάλη».



Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά στα δύο σκάφη ξέσπασε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα και έκτοτε οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να μπορέσουν να την σβήσουν. Πάρα την άμεση κινητοποίηση με 15 πυροσβέστες και πέντε υδροφόρα οχήματα, οι ζημιές στα δύο καραβάκια είναι τεράστιες και «Κωνσταντής» έχει καεί ολοσχερώς.



Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να μαρτυρούν τι προκάλεσε την φωτιά στα δύο σκάφη.

Ο «Κωσταντής» διέθετε 187 θέσεις και πραγματοποίησε το τελευταίο του δρομολόγιο στις αρχές Οκτώβρη (έκτοτε είχε μεταφερθεί στο ναυπηγείο). Το 2017 είχε ξεκινήσει τις θαλάσσιες διαδρομές του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Λευκό Πύργο προς την Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

Τη φετινή σεζόν είχε καταγράψει αύξηση σχεδόν 15% στην επιβατική κίνηση, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή, κόβοντας 55 με 60 χιλιάδες εισιτήρια. Το 90% των επιβατών του φέτος ήταν ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη και προτίμησαν τη «μίνι κρουαζιέρα» στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Η ίδια εταιρία διαθέτει στο στόλο της ένα ακόμη καράβι, την «Καλυψώ», που φέτος όμως δεν βγήκε στην θάλασσα λόγω επισκευών.