Θανάσης Αλαϊσκας: "Είναι βαριά η ανάληψη ευθυνών , ενώ τα πλακάτ και τα μαύρα μπλουζάκια φοριούνται πιο εύκολα"


Δημοτικό συμβούλιο 28/11/2022 με μέγιστο θέμα ΑΠΟΧΈΤΕΥΣΗ Αιαντείου. 

Σήμερα με την παρουσία του Γενικού Διευθυντή της ΕΥΔΑΠ Κου Βουγιουκλάκη λύθηκαν  όλες οι απορίες , τελικά είδαμε και ακούσαμε την αλήθεια !  

Πανικό και προβληματισμό προκάλεσε αυτή η παρουσία σε βαθμό να ζητήσουν μέχρι και την  αναβολή του θέματος μέλη της αντιπολίτευσης . 

Κανένας σύμβουλος που τόσο καιρό αναδημοσιεύει και σπέρνει τον πανικό δεν μπόρεσε να  βρει τον Γενικό Διευθυντή πουθενά λάθος ! 

Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και κάλυψε κάθε απορία . 

Όλοι οι Δήμοι υπογράφουν την ίδια προγραμματική σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ όπως εμείς . 

*Δεν θα πληρώσει κανένας δημότης το ποσό των 6.000€ ! Γιατί δεν έχει γίνει σε κανέναν δήμο  στην Αττική . 

*Δεν γινόταν να εγκριθεί η επικαιροποιημένη μελέτη γρηγορότερα καθώς τα έργα που  εκτελούνται απ' την ΕΥΔΑΠ σε όλη την Αττική αγγίζουν τα 800 εκ ευρώ με ΜΟΝΟ 12  υπαλλήλους Μηχανικούς.

*Το έχω πει και θα το ξανά πω ΔΕΝ θέλετε να γίνει κανένα έργο  

*Χάθηκε μια ευκαιρία αυτή την 4ετια να εκμεταλλευτούμε την θέση ενός αντιπεριφερειάρχη για  το όφελος του Νησιού μας καθώς προσέκρουσε πάνω στις προσωπικές φιλοδοξίες . 

*Δεν θα πληρώσει κανένας κάτοικος τίποτα για την αποχέτευση αφού θα γίνει δωρεάν με  χρηματοδότηση που θα υπάρξει ,όπως υπάρχει με την αποχέτευση Αμπελακίων 

*Διευκρινίστηκε επανειλημμένα πως η ΕΥΔΑΠ έχει πρόσβαση σε όλα τα χρηματοδοτικά  εργαλεία και όπως σε άλλη περίπτωση είχε υπογραφεί προγραμματική από το 2014 και το  έργο ξεκινά το 2022 γιατί τώρα βρεθήκαν τα χρήματα . ΔΕΝ έχει ξεκινήσει ποτέ κανένα έργο  χωρίς να έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση ! 

*Εμείς μιλούμε με έργα , και όποιος τα αμφισβητεί αύριο μπορεί να πάει να δει τις  μπουλντόζες στον Συνοικισμό  Ο πολιτικός ανταρτοπόλεμος ( αναρτήσεις στα blogs & στο fb) πολύ σύντομα θα τελειώσει και  η ασφάλεια του πληκτρολογίου θα εξαλείψει. 

Καθώς 3 φορές έχει καλεστεί η Κα Αντιπεριφερειάρχης απ' τον πρόεδρο του Δημοτικού  συμβουλίου να έρθει να ισχυριστεί τα λεγόμενα της αλλά κρύβεται . 

Άφησα για το τέλος το κερασάκι ,  
προτάθηκε απ' τον Δήμαρχο στον Κο Δερτούζο να γίνει μέλος της Διοικούσας 3μελους  επιτροπής του ΚΥ Υγείας και αρνήθηκε !!!!! 

Ύστερα απ' την παραίτηση του τακτικού μέλους , και εννοείται θα είχε την απόλυτη στήριξη  όλων μας στην ψηφοφορία . Είναι βαριά η ανάληψη ευθυνών , ενώ τα πλακάτ και τα μαύρα μπλουζάκια φοριούνται πιο  εύκολα . 

ΥΓ 1. Κε Ιωάννης Σκιαθίτης σήμερα είδες ποιοι στήριξαν την υπογραφή σου και ποιοι σε  πούλησαν ! 

Αθανάσιος Αργ. Αλαϊσκας  Δημοτικός σύμβουλος