Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της Κοινοπραξίας "Ο Άγιος Νικόλαος"


 Ε Ρ Γ Α Τ Ι Κ Ο   Κ Ε Ν Τ Ρ Ο   Σ Α Λ Α Μ Ι Ν  Α Σ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ  "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ" ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ

Από δημοσιεύματα του Τύπου ενημερωθήκαμε για την δυσάρεστη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κοινοπραξία " 'Αγιος Νικόλαος" όπου λόγω ρήξης μεταξύ των μετόχων η Κοινοπραξία διαλύθηκε με την αποχώρηση ενός  εκ των μετόχων και την μεταφορά των πλοίων του στο πορθμείο της Θάσου και την ενσωμάτωση των υπολοίπων στην Κοινοπραξία Ε/Γ-Ο/Γ Σαλαμίνος. 
  
Συνέπεια της ανωτέρω κατάστασης , οι παράπλευρες απώλειες, οι δεκάδες εργαζόμενοι (Ταμίες, Ελεγκτές)  που έρχονται αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας, εν μέσω μιας πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι οι πολίτες και που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη ακρίβεια και  περιορισμένες ευκαιρίες εργασίας στα πλαίσια του νησιού αλλά και γενικότερα. 
Μήπως αυτή είναι μόνο η αρχή? 
Μήπως ενόψει της προοπτικής κατασκευής της γέφυρας ακολουθήσουν και άλλες αποχωρήσεις πλοίων και άλλοι εργαζόμενοι στην ανεργία?

Ευχόμαστε να μην επαληθευτούμε. Όπως και ευχόμαστε οι εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες Κοινοπραξίες να είχαν προνοήσει για την δημιουργία ενός Σωματείου που θα υπερασπιζόταν 
συλλογικά τα δικαιώματα τους που αφορούν τόσο τους όρους αμοιβής και εργασίας όσο και τα δικαιώματα τους σε περίπτωση απόλυσης ή οικειοθελούς αποχώρησης από την εργασία.

Έχουμε κατ'επανάληψη τονίσει ότι στην ενότητα είναι η δύναμη των εργαζομένων. 

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της Κοινοπραξίας "Ο Άγιος Νικόλαος" .
Κάθε εργαζόμενος που οδηγείται στην ανεργία είναι ένα πλήγμα τόσο προσωπικό όσο και για την κοινωνία γενικότερα, πολύ περισσότερο, δε, για μια "κλειστή κοινωνία" όπως αυτή της Σαλαμίνας με τις περιορισμένες εργασιακές ευκαιρίες. 

                                                                                                                ΤΟ Δ.Σ.