Αναγκαιότητα η επέκταση του Μετρό στο Πέραμα


του Μάνου Δερτούζου*

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ  ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. 

Η καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών της Σαλαμίνας οι οποίοι  πηγαινοέρχονται καθημερινά στον Πειραιά και στην Αθήνα στις  εργασίες τους , καθώς επίσης οι χιλιάδες οικιστές που επισκέπτονται  το νησί με κορύφωση τους καλοκαιρινούς μήνες και τις αργίες,  καθιστούν αναγκαιότητα πλέον την επέκταση του Μετρό στο Πέραμα. 

To Μετρό συνεχώς επεκτείνεται και ανακοινώθηκε ήδη σε τρεις περιοχές του  Ίλιον , για το Πέραμα όμως δεν υπάρχει κανένας μελλοντικός  προγραμματισμός. 

Πρόσφατα, αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής από το Δήμο Κερατσινίου –  Δραπετσώνας επισκέφτηκε τα γραφεία της Αττικό Μετρό και ζήτησε την  επέκταση του Μετρό προς το Πέραμα, ενώ βουλευτές του Σύριζα στήριξαν  αυτή την άποψη με επερώτηση που έκαναν στον Υπουργό μεταφορών. 

Στις δίκαιες αυτές αιτιάσεις που γίνεται αναφορά και για την  Σαλαμίνα, δεν είναι δυνατόν η Σαλαμίνα να είναι απούσα. 

Θα πρέπει με κάθε τρόπο να πιέσουμε πολιτικά την εκάστοτε κεντρική  εξουσία, έτσι ώστε να γίνει κατανοητό η αναγκαιότητα επέκτασης του Μετρό  στο Πέραμα και αυτό να αποφασιστεί και να προγραμματιστεί. 


Ο δήμος μας πρέπει να είναι αποφασιστικός και διεκδικητικός προς  στην κάθε Κυβέρνηση , οποιαδήποτε κομματική απόχρωση και αν έχει.  Αυτό απαιτεί το συμφέρον του τόπου. 

Μία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα σταλεί  σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με την στήριξη των  Βουλευτών της Β Πειραιά όλων των παρατάξεων, θα είναι η αρχή να  διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στο Πέραμα  που θα ανακουφίσει τους συμπολίτες μας στις μετακινήσεις τους.  

Αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα με αίτησή μου να συζητηθεί το θέμα στο  Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβανομένου υπόψη ότι η χρονική συγκυρία είναι η  πλέον κατάλληλη αφού οδηγούμεθα προς τις Εθνικές εκλογές. 


*ο Μάνος Δερτούζος  είναι Δημοτικός Σύμβουλος