Στην ανεργία οδηγούνται δεκάδες εργαζόμενοι στα ferry boats της Σαλαμίνας παραμονές Χριστουγέννων!


"Τρικυμία" στις κοινοπραξίες!

Στην ανεργία οδηγούνται δεκάδες εργαζόμενοι στα ferry boats της Σαλαμίνας.

Σε ρήξη ήρθαν οι πλοιοκτήτες της κοινοπραξίας "Άγιος Νικόλαος", με τον ένα μεγαλομέτοχο να παίρνει τα πλοία του και να τα πηγαίνει στο πορθμείο της Θάσου, τον άλλο να αυτονομείται και τους υπόλοιπους να ενσωματώνονται στην "Κοινοπραξία Ε/Γ - Ο/Γ Σαλαμίνος"

Αποτελέσμα αυτών των ανακατατάξεων είναι δεκάδες υπάλληλοι (ταμίες και ελεγκτές) της κοινοπραξίας "Άγιος Νικόλαος" να βρεθούν στο δρόμο παραμονές Χριστουγέννων!

Είμαστε λοιπόν μπροστά σε ένα να ακόμα παράδειγμα που δείχνει ότι οι επιχειρηματίες της συγκεκριμένης γραμμής δεν γνωρίζουν ούτε από γνωριμίες και σχέσεις αλλά ούτε από συναισθηματισμούς. Προέχει πάντα το κέρδος και μόνο αυτό.

Οι προθέσεις τους έχουν φανεί άλλωστε, ξεκάθαρα, τα τελευταία χρόνια με την ελαστική εργασία, τις πολύ μικρές συμβάσεις και το διαίρει και βασίλευε. Και όλα αυτά σε μία από τις επικερδής γραμμές! Την 4η κορυφαία σε κίνηση γραμμή της Ε.Ε.

 

Ο λαός λέει ότι: Όταν στον βάλτο μαλώνουν οι ελέφαντες, την πληρώνουν τα βατράχια!

Οι εργαζόμενοι από την μεριά τους, από το φόβο της απόλυσης ή της μη ανανέωσης της σύμβασης, ποτέ δεν συνασπίστηκαν, φτιάχνοντας ένα σωματείο, έτσι ώστε να διασφαλίσουν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους. Όλοι έπρατταν ατομικά και μεμονωμένα. Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι η εργοδοσία πάντα θυσιάζει τον εργαζόμενο μπροστά στην απειλή της μείωσης των κερδών της.

Όσο αφορά τον εργαζόμενο, έρχεται κάποια  στιγμή η σειρά του, να πληρώσει τον ατομικισμό του, χωρίς να υπάρχει κάποιος να τον υπερασπιστεί.