ΒΡAΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧOΝΤΩΝ ΤΡΙΤΟΒAΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑIΔΕΥΣΗΣ


του Μάνου Δερτούζου*

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/12 στο Δημαρχείο  Σαλαμίνας, η βράβευση των μαθητών για την εισαγωγή τους στην  Τριτοβάθμια εκπαίδευση παρουσία μαθητών και γονέων .  

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μαθητές και γονείς που  παρέλαβαν συγκινημένοι τους επαίνους που συμβολίζουν το  επιτυχές αποτέλεσμα στην προσπάθειά τους να εισαχθούν στην  ανώτατη εκπαίδευση, μέσω της διαδικασίας των πανελλαδικών  εξετάσεων. 

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τώρα πλέον φοιτητές  που κόπιασαν και στερήθηκαν και είδαν τους κόπους τους να  αμείβονται. 



Συγχαρητήρια επίσης στους γονείς για τη συνεισφορά τους και  τον σημαντικό τους ρόλο να στηρίξουν με κάθε τρόπο και θυσία τα  παιδιά τους σε αυτή την προσπάθεια.  

Συγχαρητήρια στους καθηγητές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό  τους σε δύσκολες συγκυρίες, στους Συλλόγους Γονέων και  κηδεμόνων που βοήθησαν στην λύση των προβλημάτων και  δημιούργησαν τις καλύτερες προϋποθέσεις που επέτρεψαν στα  παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, να πετύχουν τους στόχους τους. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ , ως ελάχιστο φόρο τιμής στους  καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου οι οποίοι με  ανιδιοτέλεια και σε αντίξοες συνθήκες βοήθησαν τα μέγιστα τους  επιτυχόντες μαθητές. 

Τελευταίο άφησα ένα πρόσωπο σύμβολο του Κοινωνικού  φροντιστηρίου την κα Ελένη Αρακά η οποία έχει αφιερώσει τον  εαυτό της τα δέκα τελευταία χρόνια .  


Η κα Αρακά απουσίαζε από την εκδήλωση για προσωπικούς  λόγους , όπως αναφέρθηκε και έστειλε επιστολή μεταξύ των  οποίων αναφέρει: 

«Από το 2014 μέχρι και σήμερα υπηρετώ ανιδιοτελώς και με  πολλή αγάπη τό κοινωνικό φροντιστήριο Σαλαμίνας . Θεωρώ ότι  μέσα από την ανιδιοτελή αυτή προσφορά ξεπερνώ τα όρια της  φιλανθρωπίας και μαθαίνω να μιλάω με πράξεις και όχι με λόγια  ...Ο εθελοντισμός για μένα και η αγάπη μου για τα παιδιά είναι μία  πράξη που γίνεται με γνώση και ανάγκη προσφοράς των  καλύτερων στοιχείων που έχω».

Εντύπωση προκάλεσε η μη αναφορά του κ. Δημάρχου στο όνομα  της κας Αρακά η οποία έχει καταξιωθεί για την προσφορά της. 

Τέλος σε όλους εκείνους που προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν  να είναι επιτυχόντες και να βρίσκονται χθες στην αίθουσα Μπόγρη  για να παραλάβουν ένα τιμητικό έπαινο, έχω να τους πω ότι η ζωή  έχει πολλές ευκαιρίες. Μην απογοητευτείτε και συνεχίστε την  προσπάθεια, μελετώντας και αξιοποιώντας πάντα τις ικανότητες  και τα ταλέντα σας, προσηλωμένοι στους στόχους και τα όνειρά  σας, μέχρι αυτά να πραγματοποιηθούν.


* ο Μάνος Δερτούζος είναι Δημοτικός Σύμβουλος