"ΜΠΟΝΟΥΣ" ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ



Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την εφάπαξ χρηματική παροχή ύψους 300 ευρώ που θα καταβάλει η ΔΥΠΑ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που καταρτίζουν  Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που πληρούν όλες τις κάτωθι προϋποθέσεις:


*Έχουν συμπληρώσει συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των  5 ετών και κατόπιν καταρτίσουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.
*Έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ για άγαμους, 24.000 ευρώ για έγγαμους προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή 27.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια
προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. 

Όσοι άνεργοι έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης θα πρέπει να το μετατρέψουν σε ψηφιακό Α.Σ.Δ.
Συγκεκριμένα θα εισέρχονται με κωδικούς Taxisnet στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (eservices) της ΔΥΠΑ και θα επιβεβαιώνουν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία του ΑΣΔ ώστε να μετατραπεί αυτόματα σε Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

¨Όσοι άνεργοι δεν έχουν καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης  (ΚΠΑ2)
τους είτε μέσω τηλεδιάσκεψης είτε δια ζώσης. 
Για να κλείσουν ραντεβού δια ζώσης, οι άνεργοι θα πρέπει να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  (email) στο ΚΠΑ2 είτε να τηλεφωνήσουν στο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 1555
του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.