Παρέμβαση σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Σαλαμίνας για το ζήτημα της μετακίνησης των εκπαιδευτικών


Σε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Σαλαμίνας στις 15.00 της Δευτέρας 30 Γενάρη για το ζήτημα της μετακίνησης των εκπαιδευτικών θα προχωρήσει η ΕΛΜΕ Πειραιά, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να παραβρεθούν.

Στο κάλεσμά της αναφέρει τα εξής:

«Τη Δευτέρα 30 Γενάρη στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σαλαμίνας. Ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι και το θέμα της μετακίνησης των εκπαιδευτικών, με βάση την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ (επισυνάπτεται η Ημερήσια Διάταξη, όπως στάλθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους-Θέμα 14). Η ΕΛΜΕ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση, αναδεικνύοντας τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και ζητώντας να λάβει θέσει ο Δήμος για την ικανοποίησή τους. Συγκεκριμένα:

α) την έκπτωση κατά τουλάχιστον 50% του εισιτηρίου για τους πεζούς από τις δύο κοινοπραξίες.

β) την έκπτωση κατά τουλάχιστον 50% του εισιτηρίου για τα δίκυκλα από τις δύο κοινοπραξίες.

γ) την επέκταση των εκπτώσεων και για τους συναδέλφους/συναδέλφισσες που κατοικούν μόνιμα στην Σαλαμίνα (αυτοκίνητα, δίκυκλα, πεζοί), αλλά εργάζονται σε σχολεία στη στεριά (για όλο το έτος ή εξέρχονται περιστασιακά για υπηρεσιακούς λόγους μέσα στο έτος, όπως π.χ. περίοδος Πανελλαδικών Εξετάσεων κ.α.).

δ) τη δυνατότητα μετακίνησης των εκπαιδευτικών μέσα στην Σαλαμίνα με οχήματα του Δήμου και την έκπτωση τουλάχιστον 50% τόσο στο μεμονωμένο εισιτήριο των ΚΤΕΛ, όσο και στην μηνιαία κάρτα.

ε) την ανάγκη να θεσπιστεί επιτέλους από την Πολιτεία μειωμένο εισιτήριο (τουλάχιστον 50%) για τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών από και προς το νησί της Σαλαμίνας, αλλά και μέσα στο νησί της Σαλαμίνας

Θυμίζουμε ότι οι δύο Κοινοπραξίες παρέχουν έκπτωση 50% για τα αυτοκίνητα μόνο των συναδέλφων/συναδελφισσών που διαμένουν εκτός Σαλαμίνας και δουλεύουν σε σχολεία της Σαλαμίνας.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες των σχολείων της Σαλαμίνας να παρευρεθούν. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται διά ζώσης, στο Δημαρχείο Σαλαμίνας, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 2ος όροφος (Κ. Καραμανλή & Αμμοχώστου 1, Σαλαμίνα)».