Εποχή Δρυμούση στο Πολεμικό Ναυτικό - Ολοκληρώθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης – παραλαβής


Ο Στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης παραδίδει τον αρχηγικό θώκο του ΓΕΣ στον Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, ενώ ο Ναύαρχος Πετράκης αφήνει το τιμόνι του Πολεμικού Ναυτικού στα χέρια του Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση.

Αλλαγή σκυτάλης στους επικεφαλής του Πολεμικού Στρατού και του Στρατού Ξηράς, με την τελετή παράδοσης – παραλαβής Καθηκόντων Αρχηγού ΓΕΣ και Αρχηγού ΓΕΝ, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά.

Έχοντας φτάσει στο ύψιστο αξίωμα του Κλάδου τους, με θητείες πλήρεις, γεμάτες συγκινήσεις και μεγάλες επιτυχίες, προσωπικές, αλλά και για τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι πρώην Αρχηγοί ΓΕΝ και ΓΕΣ παραδίδουν τη σκυτάλη στους επόμενους επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς.


Ο Ναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο Στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης ολοκληρώνουν και τυπικά σήμερα την καριέρα τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, με την στρατιωτική ηγεσία και την Πολιτεία να τους αποδίδουν τις πρέπουσες τιμές.




Η αρχή θα γίνει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, όπου το Πολεμικό Ναυτικό θα τιμήσει τον πολύπειρο Ναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, έναν από τους πιο αποτελεσματικούς Αρχηγούς που πέρασαν ποτέ από την ηγεσία του ελληνικού Στόλου. Ο ίδιος αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη στο Πολεμικό Ναυτικό και σαφέστατα η μετάβασή του στη νέα εποχή φέρει την υπογραφή του διορατικού και μεθοδικού Ναυάρχου από την Κρήτη.


Ο κ. Στυλιανός Πετράκης, πιστώνεται βεβαίως τις τεράστιες επιτυχίες επί του πεδίου για το Πολεμικό Ναυτικό κατά τις κρίσεις με την Τουρκία, τις καθοριστικές εισηγήσεις για την εξοπλιστική ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και τις κινήσεις για οικονομική στήριξη των πληρωμάτων. Αυτό που έχουν να λένε οι συνάδελφοί του σήμερα, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, είναι πως ο Ναύαρχος Πετράκης αφήνει ένα Πολεμικό Ναυτικό πιο ισχυρό και πληρώματα που έχουν κίνητρο να συνεχίσουν το λειτούργημα που επιτελούν. Όλοι τους βεβαίως, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο Στυλιανό Πετράκη, τον ευγενικό, τον χαμογελαστό, τον ΚΥΡΙΟ.


«Παρέλαβα Ναυτικό και παραδίδω ναυτικό καλύτερο και μεγαλύτερο», δήλωσε ο πρώην ΑΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης κατα τη παράδοση - παραλαβή.



Στο Πολεμικό Ναυτικό, νέος Αρχηγός ΓΕΝ αναλαμβάνει ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, με στόχο να συνεχίσει ο ελληνικός Στόλος να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους του ΝΑΤΟ και παγκοσμίως και παράλληλα να συνεχίσει την πορεία με την εξοπλιστική ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων σήμερα, αναμένεται να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του, έχοντας τη δύσκολη αποστολή να συνεχίσει την πορεία του Πολεμικού Ναυτικού προς το μέλλον, προάγωντας την ελληνική ναυτοσύνη και υψώντας την ελληνική σημαία σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.


Ο νέος Αρχηγός ΓΕΝ

Ο Σαλαμίνιος Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης γεννήθηκε το 1963 και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1982. Υπηρέτησε σε Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο γραφείο της Κοινοπραξίας ΝΑΤΟ Sea Sparrow στις ΗΠΑ.

Το 2015 προήχθη σε Αρχιπλοίαρχο και το 2018 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή Φρεγατών. Το 2020, προήχθη σε Αντιναύαρχο και τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ.