Πόσο ασφαλείς είμαστε στη Σαλαμίνα; Τι θα γίνει επιτέλους;


του Γρηγόρη Καπετανάκη*

Το θέμα "ασφάλεια και ποιότητα ζωής" το έχουμε θίξει αρκετές φορές. Η αγανάκτηση του κόσμου μεγαλώνει συνεχώς, αφού δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο που θα προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων. 

Αν ανατρέξει κανείς στα τοπικά δίκτυα θα διαβάσει αναρίθμητες καταγγελίες για διαρρήξεις απ'όλη τη Σαλαμίνα! (δεκάδες τηλέφωνα λαμβάνω κάθε μέρα γιαυτό το θέμα). 

Κύριε Δήμαρχε, αφού επί τρία χρόνια δεν κάνατε τίποτα για τον έλεγχο της παραβατικότητας, ευαισθητοποιηθείτε έστω και αυτόν τον τελευταίο χρόνο της θητείας σας και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές σχηματίστε ένα πλάνο για να δρομολογηθεί τυχόν λύση στο πρόβλημα της εγκληματικότητας, φροντίζοντας τουλάχιστον για την υστεροφημία σας. Μέχρι στιγμής είναι θέμα τύχης που δεν έχουμε κάποιο θύμα. Ας πάψει επιτέλους η Σαλαμίνα να είναι ο παράδεισος των παράνομων και να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το διαχρονικό πρόβλημα, που όσο περνάει ο καιρός χειροτερεύει. Η Πολιτεία θα βοηθήσει αρκεί να ξέρουμε τί θέλουμε και να το ζητήσουμε...


*ο Γρηγόρης Καπετανάκης είναι Ραδιοφωνικός Παραγωγός - Δημοσιογράφος