1η Ετήσια Εκδήλωση Βράβευσης Κορυφαίων Ελλήνων Προπονητών

Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΑ κ. Αθανάσιος Δ. Βιλλιώτης, κατά την ομιλία του στην 1η Ετήσια Βράβευση Κορυφαίων Προπονητών

 

1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου 202, η πρώτη αμιγώς για Προπονητές εκδήλωση βράβευσής τους, που διοργανώθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Η ιδέα και η ευθύνη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ανήκει  στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων (Π.Ο.Π.Α, www.popa.gr ). Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο Ηλιούπολης.

Η εκδήλωση είχε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος βραβεύτηκαν οι Προπονητές που επέλεξαν οι Σύνδεσμοι Προπονητών που αποτελούν μέλη της Π.Ο.Π.Α.

Στο δεύτερο μέρος, βραβεύτηκαν επιφανείς Προπονητές με κορυφαίες διεθνείς επιτυχίες από διάφορα αθλήματα και στο τρίτο μέρος βραβεύτηκε η ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την διαχρονική προσφορά της στον Ελληνικό Αθλητισμό και, μετά θάνατον, ο ιδρυτής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Κώστας Μότσης.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ και ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Βίκυ Σπύρου.

Άποψη της αίθουσας κατά την εκδήλωση βράβευσης

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Α, κ. Αθανάσιος Δ. Βιλλιώτης, αναφέρθηκε στην δραστηριότητα και τις επιτυχίες της Π.Ο.Π.Α, από την ίδρυσή της το 2009 έως σήμερα. Διαβάστηκε μήνυμα του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών (του οποίου είναι μέλος η Π.Ο.ΠΑ) κ. Τζων Μπαίηλς.

Προβολή του μηνύματος του Προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών κ. Τζων Μπαίηλς.



Οι βραβευθέντες Προπονητές που επελέγησαν από τους Συνδέσμους Προπονητών μέλη της Π.Ο.Π.Α, είναι οι ακόλουθοι :

1.            Π.Σ.Π.Α.Β. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΡΣΕΩΣ ΒΑΡΩΝ :

ΣΠΥΡΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΥ                         

2.            Π.Ε.ΣΥ.Π.Τ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΖΟΥΝΤΟ) :

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΜΑΡΚΑΚΗΣ          

3.            Π.Ε.Π.Κ.Α. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ) :

ΝΑΠΟΛΕΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (Προπονητής της χρυσής Πρωταθλήτριας του Βάδην Γυναικών Αντιγόνης Ντρισμιώτη)                     

4.            ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Α. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ) :

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ    

5.            Σ.Ε.Π.Π. (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ) :

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ (ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ).

 (Παρέλαβε ο ανιψιός του ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΡΑΜΑΛΗΣ).

6.            Σ.Ε.Π.Κ.Υ.Σ.Κ.Κ. (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΕΩΣ, ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ ) :

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ (Προπονητής του Πρωταθλητή Ευρώπης Απόστολου Χρήστου)        

7.            ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ-Κ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ) :

ΣΠΡΙΝΤ :              ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΛΑΔΑΣ        

ΣΛΑΛΟΜ :           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΖΑΧΟΣ              

SUP :                     ΣΤΕΛΙΟΣ  ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗΣ            

 

8.            Σ.Ε.Π.ΚΩ. (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ) :

ΣΥΜΕΩΝ  ΣΑΜΙΟΣ                          

9.            ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ :

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ        

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΠΡΟΦΕΝΤΖΑΣ      

10.          Σ.Ε.Π.ΞΙ. (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ) :

ΧΑΡΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ          

11.          ΠΑ.Σ.Π.Ι. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΙΣΤΙΟΠΟΛΟΪΑΣ) :

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΖΗΣ   

12.          Σ.Π.Α.Ε. (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) :

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ                (Πατέρας και Προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά)    

 

13.          ΠΑ.Σ.Π.Ε.Α. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΕΩΣ) :

ΑΓΓΕΛΟΣ  ΚΑΡΑΠΕΤΡΙΔΗΣ           

14.          Ε.Ε.Π.Π. (ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΑΛΗΣ) :

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΧΑΦΟΥΣΙΔΗΣ  

15.          Π.Ε.Π.ΤΑ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ) :

ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΥΣΕΝΤΖΙΔΗΣ             

16.          Σ.Ε.Π.Π. (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ) :

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΛΕΙΒΑΔΗΣ                               


Οι βραβευθέντες Προπονητές σε αναμνηστική φωτογραφία από την, πρώτη στην Ελλάδα, βράβευση αποκλειστικά για Προπονητές

Στο δεύτερο μέρος της εκδηλώσεως βραβεύτηκαν οι ακόλουθοι επιφανείς Προπονητές : Γεώργιος Πομάσκι (Προπονητής του Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου), Δημήτριος Ράφτης (Προπονητής του Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια), Θεόδωρος Βλάχος (Προπονητής της δεύτερης στους Ολυμπιακούς του Τόκυο, Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδος Υδατοσφαίρισης), Τζιάννη Ποστιλιόνε (Προπονητής της Εθνικής Ομάδος Κωπηλασίας και του Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου), Αθηνά Ζέρβα (Προπονήτρια της χρυσής Πρωταθλήτριας Κόσμου Ελληνικής Εθνικής Ομάδος Καλαθοσφαίρισης Γυναικών Κωφών), Μίτς Κρίερ (Προπονητής της Ολυμπιονίκη Κατερίνας Στεφανίδου), Απόστολος Τσιτσιπάς (Πατέρας και Προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά), Δημήτρης Στεφανίδης (Προπονητής Παραολυμπιακών Αθλημάτων), Ναπολέων Κεφαλόπουλος (Προπονητής  της Πρωταθλήτριας  Ευρώπης στο Βάδην Γυναικών Αντιγόνης Ντρισμπιώτη) και οι Εθελοντές Προπονητές αθλητών της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδος

Στο τρίτο μέρος της εκδηλώσεως βραβεύτηκε η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, για την προσφορά της στον Ελληνικό Αθλητισμό και ο ιδρυτής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ Κώστας Μότσης (μετά θάνατον).

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος της ΕΡΑ ΣΠΟΡ Βίκυ Σπύρου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη σημαντικότητα της αποστολής των προπονητών, καθώς όπως είπε, «παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία, μπορέσατε να κρατήσετε τα παιδιά μας στον αθλητισμό. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο σας, καθώς μπαίνετε στην ψυχή των αθλητών».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου – Αρμόδια για την Ένταξη Σοφία Βούλτεψη, οι βουλευτές Νοτίου Τομέα της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, Γιάννης Καλλιάνος και Άννα Καραμανλή, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Τάσος Γαϊτάνης, ο Τομεάρχης Αθλητισμού και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Ζαννιάς, ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΜέΡΑ 25 Κωνσταντίνος Χουλιάρας, η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά η κ. Άγη Κασούμη, ο Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Ολυμπιονίκης της Πάλης Βούλα Ζυγούρη, ο Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Βασίλης Πολύμερος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Σταθόπουλος, ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Γιώργος Μαρκούλας, το μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Δημήτρης Ευαγγέλου, ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού Τάσος Μπινίσκος, ο Διευθυντής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ Νίκος Γκομώλης, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και μέλος ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Νίκος Τσώνης, η κόρη του Απόστολου Τσιτσιπά Ελισάβετ (αδερφή του τενίστα Στέφανου), ο δημοσιογράφος γιος του Κώστα Μότση (ιδρυτού της ΕΡΑ ΣΠΟΡ) Βασίλης, οι Πρόεδροι και μέλη και των δεκαέξι Συνδέσμων μελών της Π.Ο.Π.Α, ο Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κώστας Χαλιορής, ο Γενικός Γραμματέας του European Fair Play Movement Ιωάννης Ψιλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου Γιώργος Πρίντεζης, ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Κυπριακής Πρεσβείας Λουκάς Ξενοφώντος, η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Κέντρου Υγειών Πόλεων Μαρία Κουρή ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, η τέως Περιφερειάρχης Αττικής και Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο εκτελεστικός Διευθυντής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ Γιώργος Ροδινός, ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Κερερές κ.α.

Όλοι οι βραβευθέντες και όλοι οι παραβρισκόμενοι, επίσημοι και μη, είπαν ότι ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματικά άξιζε τον κόπο να πραγματοποιηθεί ώστε να αναδειχθεί ο σημαντικός και πολύπλευρος ρόλος του Προπονητή στον αθλητισμό και την κοινωνία, ενώ όλοι επεσήμαναν το γεγονός ότι ήταν η πρώτη στην ιστορία του Ελληνικού Αθλητισμού εκδήλωση αμιγώς για την βράβευση Προπονητών και Προπονητριών !

Ακολουθούν δηλώσεις μερικών εκ των βραβευθέντων :

Ναπολέων Κεφαλόπουλος: «Το παράδειγμα της Αντιγόνης δείχνει ότι δεν υπάρχουν όρια, αρκεί να ξεκλειδώσει ο εγκέφαλος και όλα είναι πιθανά. Εγώ περισσότερο βοήθησα με το ξεκλείδωμα το πνευματικό. Κατάλαβε ότι πέταξε 38 χρόνια χωρίς να κάνει τίποτα και αυτό ήταν το ερέθισμα για να αρπάξει την ευκαιρία και να ανεβεί στην κορυφή».

Γιώργος Πομάσκι: «Το να προπονώ έναν αθλητή σαν τον Μίλτο Τεντόγλου, είναι πολύ εύκολο. Εύχομαι σε κάθε προπονητή να συνεργαστεί με έναν τέτοιο αθλητή στη ζωή του. Εγώ είχα την τύχη να μου συμβεί αυτό, τώρα στα τελειώματα της καριέρας μου. Δεν με κουράζει, συνεννοούμαστε με τα μάτια, δεν παραβιάζει τους κανόνες της πειθαρχίας, διαβάζει πολύ το στάδιο, τον καιρό και βρίσκεις πολύ εύκολα τη λύση μαζί του. Θα δουλέψουμε για να πάει όσο πιο μακριά μπορεί. Όταν ήρθα στην Ελλάδα το 1988, έψαχνα τυχαία δουλειά και αυτός που με βοήθησε ήταν ο Δημήτρης Στεφανίδης. Έτσι ξεκίνησε η καριέρα μου στην Ελλάδα».

Θοδωρής Βλάχος: «Δεν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία. Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό με την ιδιότητα του προπονητή, γνωρίζουν ότι χρειάζεται μεθοδικότητα και στόχος, χρειάζεται να είσαι παιδαγωγός, να μπορείς να πετάξεις μαζί με τους αθλητές σου στο όνειρο. Η πορεία του προπονητή με τους αθλητές του είναι κοινή, είναι αλληλένδετοι. Εγώ είμαι τυχερός γιατί έχω υπάρξει προπονητής σε δυο κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Δουλεύω κάτω από πολύ καλές συνθήκες, έχω κάποια εφόδια και καλούς αθλητές που έχουν τρομερή όρεξη για διάκριση. Αυτό με κάνει να βελτιώνομαι και έχω μεγάλη ευθύνη έχοντας πάντα στο μυαλό μου όλα όσα πρέπει να κάνουμε. Είναι μια δουλειά με τρομερό ενδιαφέρον, δημιουργική δουλειά και με εξιτάρει ακόμη».

Ελισάβετ, αδελφη του Στέφανου Τσιτσιπά: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη και πολύ περήφανη που τον βλέπω όλα αυτά τα χρόνια να προσπαθεί και να πετυχαίνει. Πάντα η δουλειά ανταμείβεται».