Ίδρυση του Ambassador Club Athens και Βράβευση του Κυριάκου Μαριδάκη


polismagazino.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου 2023 η ιδρυτική εκδήλωση του Ambassador Club Athens στο Athenaeum Grand Hotel στην Αθήνα.

Ο Οργανισμός International Ambassador Club παρουσιάστηκε επίσημα ανήμερα της εθνικής μας επετείου 25/03/2023 στην Αθήνα σε ειδική εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Athenaum Grand Hotel παρουσία του Διεθνούς Πρόεδρου από τις Η.Π.Α. κ. Κάλαχαν, του Διεθνούς Γραμματέα από την Ελβετία κ. Ντεβέλτσιο της Α.Ε. Πρέσβη του Ισραήλ ως επίτιμο μέλος του Οργανισμού στην Αθήνα, καθώς και εκπροσώπων της πολιτείας διεθνών οργανισμών, συλλόγων φορέων δημοσιογράφων της Ελλάδος και των ΗΠΑ, επιχειρηματιών από την Ελλάδα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης χαρακτήρισε ιστορική στιγμή την ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου οργανισμού, που αποτελεί επίτευγμα του Ιδρυτικού Προέδρου Κώστα Μισιάλη εξήρε τη συμβολή των μελών στην υλοποίηση της ιδέας, όπως την αμέριστη συμπαράσταση του Διεθνούς Προέδρου των ΗΠΑ Τζόν Κάλαχαν και ευχαρίστησε προσωπικά για την υψίστη τιμή της βράβευσης του ολους του αξιωματούχους καθώς το κράτος του Ισραήλ στηρίζοντας την πρωτοβουλία αυτή και τον ίδιο προσωπικά με την παρουσία της Α.Ε. Πρέσβη κ. Νόαμ Κάτς τιμώντας την βράβευση του, χαιρετίζοντσς την εκδήλωση ως επίτιμο μέλος του Οργανισμού στην Αθήνα.




Προσωπικότητες Διεθνούς εμβέλειας τίμησαν την εκδήλωση και παρευρέθηκαν οπως ο γιος της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας David Andrews με την σύζυγό του Δρ. Άντζι Μαργαρίτη Andrews, Επίτιμη Αντιπρόεδρος του Lifeline Hellas ανθρωπιστικού ιδρύματος της Πριγκίπισσας Σερβίας, οι εκπρόσωποι της Διεθνούς επενδυτικής εταιρείας MIKATI PARTNERS των Ηνωμένων αραβικών εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας κ.κ.Faysa Μικάτι, Αννα Μικάτι – Ιωάννου, ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και σκηνοθέτης κ. Μάνος Bελάνης με τη σύζυγο του δρ.Έλενα Λαζαρίδου, ο Πρόεδρος της ένωσης Ελλήνων επενδυτών Ελλάδος δικηγόρος κ. Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο διεθνολόγος κ. Σταμάτης Γεωργούλης, η γνωστή ιστορικός – ερευνήτρια ναυτικής ιστορίας κ. Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, η επιχειρηματίας κ. Κέλλυ Μαρινάκη, ο πρόεδρος της Λέσχης της Ρώμης κ. Μπάμπης Μαυριδόπουλος, Αντιπρόεδρος του Club of Rome Άγγελος Καρμανιόλας, η εκδότης και συγγραφέας Ιδιοκτήτης του Greek Radio News της Φλόριντα από τις ΗΠΑ κυρία Ιωάννα Λαζάρου, ο γνωστός δικηγόρος διαμεσολαβητής ιδρυτικός γενικός γραμματέας της Ελληνοϊσραηλινής Ένωσης κ Χρήστος Φασλής, η πολιτευτής και τ. μέλος των τομέων Πολιτισμού, Παιδείας και Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας κ. Νάντια Σταυροπούλου, η κα. Βιβή Αναστασιάδου παρουσιάστρια της εκδήλωσης και ο κ. Χάρης Εργατίδης φωτογράφος τηλεόρασης και παραγωγών.
Οι Ambassadors είναι διεθνής οργάνωση με έδρα την Ελβετία οπου ιδρύθηκε το 1956 και έκτοτε απαντάται σε 24 χώρες στις Η.Π.Α., την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ασία και προσφάτως στο Dubai των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σκοπός της οργάνωσης είναι η διατήρηση των φιλικών σχέσεων των μελών μέσα στη λέσχη έχοντας ως βάση κοινές αξίες και ταυτόχρονα τη συνεργασία προς όφελος του συνόλου. Η δέσμευση αυτή σχετίζεται με ανθρωπιστικούς, κοινωνικούς, επιχειρηματικούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Οι λέσχες των Ambassadors σέβονται τις εθνότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κρατών και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αξία και τη σημασία της διεθνούς φιλίας, “για την την ενότητα την αλληλοκατανόηση των λαών, την δημιουργία μιας Παγκόσμιας κοινωνίας φιλίας βασισμένης σε κοινές ανθρωπιστικές αξίες, υποστηρίζοντας την Ειρήνη και την ανθρωπότητα ως θεμελιώδη ιδέα” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Πρέσβης Καλής Θελήσεως του Διεθνούς Οργανισμού κ. Κυριάκος Μαριδάκης.

Την έναρξη της τελετής έκανε ο γραμματέας του Ambassador Club Athens Κουτσούκος Γιώργος ο οποίος καλωσόρισε τους διεθνείς αξιωματούχους του International Ambassador Club, τους αγαπητούς προσκεκλημένους και τον βραβευόμενο της βραδιάς.

Στη συνέχεια ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους επισήμους και έπειτα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το διεθνές πρωτόκολλο η ιστορική ίδρυση του νέου Club αποδίδοντας το έγγραφο αναγνώρισης o Διεθνής Πρόεδρος John Callahan στον Πρόεδρο Kων/νο Μησιάλη.

Ακολούθως έγινε η εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων. Συμβολικά δόθηκε η προτομή του Μέγα Αλέξανδρου στον Πρόεδρο John Callahan και η προτομή της Θεάς Αθηνάς στον Διεθνή Γενικό Γραμματέα Mario Develchio.

Τέλος, έγιναν οι αναμνηστικές φωτογραφίες και το επίσημο Gala.


Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Κυριάκος Μαριδάκης
 ο οποίος καλωσόρισε τους διεθνείς αξιωματούχους International Ambassador club, εκπροσώπους Διεθνών οργανισμών και φορέων την Α. Ε. Πρέσβη του Ισραήλ κ. Νοάμ Κάτς ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό και του απενεμήθη ο τίτλος του επίτιμου ιδρυτικού μέλους.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο οικουμενικός Έλληνας Κυριάκος Μαριδάκης προβάλλοντας ανιδιοτελώς τον Ελληνισμό σε 60 κράτη παγκοσμίως και την πολιτιστική μας κληρονομιά, λαμβάνοντας την τιμητική βράβευση και τον τίτλο του Πρέσβη καλής θελήσεως, τόσο για την πολιτιστική του δράση όσο για την επίμονη παρουσία του στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού.

Η Εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στην επιμέλεια και φροντίδα των μελών που την ανέλαβαν και συμμετείχαν στη διοργάνωσή της, με την τιμητική παρουσία διεθνών καταξιωμένων προσωπικοτήτων από το χώρο της διπλωματίας της πολιτικής των επιστημόνων και του επιχειρείν συμβάλλοντας σε μία εξαίρετη ατμόσφαιρα μεταξύ των παρευρισκόμενων και συμμετέχοντας στο νέο ξεκίνημα το International Ambassador club της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος Κων/νος Μησιάλης

Ο Γραμματέας Γιώργος Κουτσούκος

διαβάστε περισσότερα εδώ