Το κόκκινο ποτάμι η συνέχεια - Σκηνές από τα γυρίσματα

Δεξιά ο Σαλαμίνιος ηθοποιός Μιχάλης Καλιότσος 

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Β ΚΥΚΛΟΣ  

Το Κόκκινο Ποτάμι είναι δραματική σειρά εποχής, βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη.

Το «Κόκκινο ποτάμι η συνέχεια», σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, η σειρά που αγαπήθηκε και συγκίνησε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας εκατομμύρια τηλεθεατές, συνεχίζει ακάθεκτα τον δεύτερο κύκλο στο κανάλι του OPEN κάθε Σάββατο στις 22:00.

Συμμετέχει ο Σαλαμίνιος ηθοποιός Μιχάλης Καλιότσος.


Η ιστορία συνεχίζεται, οι μνήμες μένουν ζωντανές και οι ξεριζωμένοι ήρωες ακολουθούν νέους δρόμους. Η Ιφιγένεια με το παιδί της φτάνουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, η Ιφιγένεια θα βάλει σκοπό να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στην Τουρκία για να βρει τον άντρα της, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι νεκρός. Ένας μαχητικός γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο Δημοσθένης Μαντάς, θα σταθεί στήριγμά της και κόντρα σε κάθε κίνδυνο θα τη συνοδεύσει στο παράτολμο ταξίδι πίσω στην Τουρκία, όπου το δόγμα του Κεμάλ «η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους» φανατίζει τον κόσμο και οι σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών κορυφώνονται.






Το ταξίδι θα οδηγήσει τους ήρωές μας στη Σμύρνη, όπου θα γίνουν μάρτυρες των εξελίξεων. Το όνειρο της Mεγάλης Ελλάδας, ο διχασμός, η Μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή στη συνέχεια, η διεθνής πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων, είναι το πολιτικό-κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ιστορία, πάντα μέσα από τα μάτια των αγαπημένων μας ηρώων, αλλά και πολλών νέων χαρακτήρων που μπαίνουν στο κάδρο, καθώς η ιστορία αγκαλιάζει οικογένειες Ποντίων και Μικρασιατών προσφύγων, τις περιπέτειές τους, αλλά και την καινούργια τους ζωή στην Ελλάδα που με δύναμη κατακτούν.

Στην συγκλονιστική αυτή σειρά που δημιούργησε μαζί με τους συνεργάτες του ο έμπειρος και αγαπημένος σε όλους μας Μανούσος Μανουσάκης, πέρασαν από τους καλύτερους ηθοποιούς της χώρας μας και συνεχώς εμφανίζονται κάποιοι πολύ σημαντικοί και ενδιαφέροντες ρολόι που δίνουν νέα τροπή στα γεγονότα της σειράς οπως:






Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Χριστίνα Αλεξανιάν, Σωτήρης Χατζάκης, Νίκος Καδρώνης Δημήτρης Δρόσος, Κωνσταντίνος Ελματζϊογλου, Θοδωρής Φραντζέσκος, Λάμπρος Κτεναβός,, Δήμητρα Βήττα, Παυλίνα Ζάχρα, Μαριάννα Κιμούλη, Πέτρος Ξεκούκης, Τάσος Σωτηράκης, Δήμητρα Σιγάλα, Γιωργής Τσαμπουράκης, Ευθύμης Γεωργοπουλος Κέλλυ Γιακουμάκη, Βαγγέλης Σαλευρής, Δημήτρης Τοπαλίδης, Φίλιππος Σοφιανός, Πέρης Μιχαηλίδης, Πάνος Σκουρολιάκος, Βασίλης Χαλεκατεβάκης, Τάκης Σακελλαρίου, Φωτεινή Ντεμίρη, Άννα Μάγκου, Γιάννης Ιτσιος, Μαρία Παπαφωτιου, Χοβίκ Καραμπετιάν, Εύα Σιμάτου, Μιχάλης Μαρκάτης, Γιωργος Φριντζήλας, Παύλος Κουρτίδης, Μιχάλης Καλιότσος Αφροδίτη Βραχοπούλου, Νίκος Πολοζιάννης, Μαρίνα Ψάλτη, Δημήτρης Παπανικολάου, Ειρήνη Βακάκη, Ιωάννης Τρουμπούκης, Νίκος Μαυράκης, Γιώργος Χατζηκυριάκος, Γιωργος Σοφικίτης, Δημήτρης Κιτσλής, και άλλοι πολλοί ηθοποιοί





Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης. 

-Μια σκληρή εποχή που χάραξε τη μνήμη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων. 

-Μια τηλεοπτική παραγωγή κινηματογραφικών προδιαγραφών που ταξίδεψε για γυρίσματα σε περισσότερες από 15 πόλεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

-Ένα πολυπληθές καστ καταξιωμένων ηθοποιών.

Το Κόκκινο Ποτάμι ξεκινά να κυλά, ξετυλίγοντας μια σειρά από γεγονότα που ανατρέπουν όσα μέχρι τότε έμοιαζαν δεδομένα…

Μια ιστορική αναδρομή της σειράς από την αρχή του πρώτου κύκλου :

Η ιστορία ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Άγκυρας το Μάιο του 1895 όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη και της Σοφίας Νικολαΐδη. Είναι ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή ανάμεσα σε παιδιά οικογενειών Ελλήνων, καθώς σύμφωνα µε τα μουσουλμανικά ήθη αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα µουσουλµάνου.

Οι ραγδαίες πολιτικο-κοινωνικές εξελίξεις κλυδωνίζουν τον ελληνισμό του Πόντου και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή των ηρώων. Οι επιθέσεις φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις οικογένειες Παυλίδη και Νικολαΐδη, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Ο Μίλτος και η Ιφιγένεια, θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας που δοκιμάζεται σε μια δύσκολη ιστορικά συγκυρία που ανατρέπει κάθε δεδομένο. Ένα όνειρο ζωής που θα αντισταθεί στα δεινά με μόνο όπλο την αγάπη…




Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης

Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης, Δώρα Μασκλαβάνου, Μανούσος Μανουσάκης

Φιλική συνεργασία στο σενάριο: Σταύρος Αβδούλος, Ειρήνη Ριτσώνη

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Ενδυματολογος: Μαρία Μαγγίρα 

Σχεδιασμός ήχου: Μανώλης Μανουσάκης

Ειδικά εφφέ SFX: Αντώνης Νικολάου

Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Μανουσάκη, Γιώργος Παπαδάτος

Διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Καραχάλιος

Εκτέλεση παραγωγής: ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.


Το τραγούδι των τίτλων, «Δυό Επιστροφές», σε μουσική Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους Κώστα Μπαλαχούτη, ερμηνεύουν ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Μελίνα Ασλανίδου.