Λίνα Μενδώνη, όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει.!!

 

του Γιώργου Κοκκινίδη 

Η Υπουργός Πολιτισμού, ενεργούσα ως εκπρόσωπος της COSCO και των επιχειρήσεων της οικογένειας Καραμανλή, απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις του ΜΕΡΑ 25 που υποβλήθηκαν στη Βουλή στις 24-2-2023.

 

Η κ. Μενδώνη απέφυγε να απαντήσει:

1. Επιτρέπεται να λειτουργούν ναυπηγεία στη ζώνη Α΄ απολύτου προστασίας της Κυνόσουρας?. Πώς να απαντήσει άραγε, όταν το ναυπηγείο της οικογένειας Καραμανλή χωροθετείται εξ ολοκλήρου εντός της ζώνης απολύτου προστασίας, όπου απαγορεύεται ρητά η λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων?

2. Γιατί συναίνεσε σιωπηρά στην έκδοση άδειας διαλυτηρίου πλοίων στο προστατευόμενο ναυπηγείο, όταν κανείς Υπουργός Πολιτισμού και καμία κυβέρνηση δεν τόλμησαν στο παρελθόν? Πώς να απαντήσει, όταν πάγια θέση του Υπουργείου Πολιτισμού είναι ότι  "το ναυπηγείο “προκαλεί σοβαρή άμεση και έμμεση βλάβη στον αρχαιολογικό χώρο και το παρακείμενο μνημείο του Τύμβου των Σαλαμινομάχων”,  όταν έχει καταστρέψει με παράνομες εκσκαφές την ανατολική πλευρά του Τύμβου και έχει μπαζώσει τη θάλασσα με δεκάδες τάφους και τμήματα αρχαίου τείχους, όταν έχουν εκδοθεί εναντίον του σήματα διακοπής εργασιών και έχουν υποβληθεί μηνύσεις, όταν έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις θεραπείας στο Υπουργείο Πολιτισμού και οι προσφυγές στο ΣΤΕ, όταν το ΚΑΣ δεν κλήθηκε να γνωμοδοτήσει όπως είχε υποχρέωση και η ίδια δεν πήρε θέση όπως επιβάλλει ο νόμος? 

3. Υπάρχει έστω ένα ναυπηγείο στη Σαλαμίνα με άδεια λειτουργίας έγκυρη και σε ισχύ? Πώς να απαντήσει άραγε, όταν καμία δεν φέρει την υπογραφή του Υπουργού Πολιτισμού η οποία προηγείται από τις άδειες άλλων αρχών και τα στοιχεία της αναγράφονται με ποινή ακυρότητας σε όλες τις άδειες που απαιτούνται? (Ν. 3028 άρ. 10).

4. Έχουν ο ΟΛΠ και η COSCO δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης στους αρχαιολογικούς χώρους της Σαλαμίνας ή είναι καταληψίες και καταπατητές χώρων που δεν τους ανήκουν? Πώς να απαντήσει άραγε, όταν υπάρχει μήνυση για παράνομη κατάληψη δημοσίων κτημάτων και το προστατευόμενο ναυπηγείο, χρησιμοποιεί μεγάλες εκτάσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού?  

5. Ποιες είναι οι περίφημες συμβατικές υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου που δικαιολογούν την παραμονή των ναυπηγείων μέχρι το 2052?. Πώς να απαντήσει άραγε, όταν αναμασάει αβασάνιστα μία ακόμα δημιουργική ασάφεια του ΟΛΠ και της COSCΟ?  

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από την κα Μενδώνη, η οποία έχει πολιτογραφηθεί ως συνήγορος της COSCO και των επιχειρήσεων που λυμαίνονται την περιοχή.

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από το Δήμαρχο, τους λίγους βουλευτές που τον στηρίζουν, τους διαβρωμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς, και τους κάθε λογής συνοδοιπόρους που βλέπουν, ακούνε και δε μιλάνε. 

Μας μαύρισαν την ψυχή, θα τους φερθούμε ανάλογα οσονούπω.