Καταγγελία πολιτών: Και όλα αυτά συμβαίνουν...λίγες εκατοντάδες μέτρα από το Δημαρχείο Σαλαμίνας!


Είμαστε μια ομάδα κάτοικων της Σαλαμίνας που θέλουμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για τις συνθήκες που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια από μία ανεξέλεγκτη κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνεται.

Πηγαίνοντας τα παιδιά μας για την προπόνηση τους στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ  Ν. Γραμματικός  βλέπουμε τα παρακάτω:


Από την πλευρά του ποδοσφαιρικού γηπέδου Αίας Σαλαμίνος και στην κεντρική είσοδο του έχουν  στρατοπεδεύσει άστεγοι  που ζουν ανάμεσα σε χαρτοκιβώτια και σε στοιβαγμένες σακούλες .


Μια εικόνα χίλιες λέξεις για εμάς και τα παιδιά μας αλλά και για τους επισκέπτες που έρχονται για αγώνες και στα δύο στάδια…



Είναι συνήθως 2-6 άτομα  και είδαμε και κάποια ηλικιωμένη μαζί τους. Πολύ άσχημη κατάσταση και για αυτούς αλλά και για εμάς..


Αυτή είναι όμως η αρχή..


Μετά από ερευνά σας γραφώ τα παρακάτω προς ενημέρωση σας για την όλη κατάσταση.

Ακριβώς απέναντι από το γήπεδο υπάρχει μία συνοικία μάλλον από Ρομά. 


Κατασκευασμένα παραπήγματα με λαμαρίνες το ένα το άλλο αυθαίρετη κατασκευή με τσιμεντόλιθους και το τρίτο ένα παλιό και εγκαταλειμμένο δωμάτιο  ως αποθήκη είναι από τις φωτογραφίες που θα δείτε η συνοικία τους.





Δεν διαθέτουν ρεύμα νερό και αποχέτευση και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες όπως θα δείτε, κατά καιρούς βέβαια τραβάνε καλώδια ρεύματος απευθείας από την κολώνα για ρεύμα και ταυτόχρονα σήμερα  παίρνουν νερό με φανερή παρέμβαση από το δημόσιο δίκτυο  ύδρευσης. 


Τα νερά βέβαια από όλες τις δραστηριότητες τους τα ρίχνουν στον δρόμο μπροστά τους.


Η αφόδευση βέβαια γίνεται στα χωράφια διπλά τα οποία μετα από τόσες επισκέψεις δεν πλησιάζονται…



Μπροστά από τις παράγκες κάθε βράδυ παρκάρουν διάφορα αυτοκίνητα και γίνονται κάποιες βραδινές συναλλαγές σε καθημερινή σχεδόν βάση μετά από αναφορές κάτοικων των διπλανών σπιτιών που τρέμουν από την όλη κατάσταση.


Οι κάτοικοι μας είπαν ότι έχουν παραπονεθεί έντονα στον Δήμο αλλά δυστυχώς ποτέ δεν έγινε κάτι…Και αυτό φαίνεται γιατί είναι ακριβώς μπροστά στην πόρτα του.


Αντί αυτού μπαίνουν διάφοροι  μέσα στα σπίτια τους και παίρνουν ότι μπορεί να πουληθεί  από πορτοκάλια μέχρι και το πετρέλαιο που έχουν τα γεροντάκια για την θέρμανσή τους.


Πολλές φορές  σε ακανόνιστες ώρες ανοίγουν δυνατά και με ένταση μουσική στις 3 η ώρα  έως τα χαράματα  και χωρίς να υπολογίζουν κανένα  .Μόλις ενημερώσεις την αστυνομία για την ενόχληση μετα 1 λεπτό δια μαγείας σταματάει η μουσική και μετα μισή ώρα ξανά ξεκινά όπως μας είπαν.


Κατά καιρούς μάθαμε ότι έγιναν συλλήψεις από Μικτά τμήματα για Εμπόριο ναρκωτικών -Παράνομη παροχή ρεύματος και υδροδότησης και καταπάτησης δημοσίου χώρου και βέβαια αφού φεύγουν για 2-3 μήνες με κάποιο τρόπο έρχονται πίσω περισσότεροι.


Μπροστά από τις Παράγκες κατά καιρούς στοιβάζονται μικρές βάρκες και ταχύπλοα εργαλεία ‘έπιπλα ,εξοπλισμός οικιακός από κάποιους που ακόμα τα κλαίνε….


Μικρά παιδία να τρέχουν ημίγυμνα ξυπόλητα και παραμελήματά και πολλές φορές μετά από μαρτυρίες κάτοικων να μαζεύονται και  από άλλες περιοχές και να γίνεται το αδιαχώρητο.


Σε τακτά διαστήματα ανάβουν φωτιά μέσα σε διπλανό οικόπεδο βραδινές πάντα ώρες για κάψιμο καλωδίων για εμπόριο χαλκού με τον χώρο να μυρίζει καμένο πλαστικό μέχρι το Δημαρχείο που ενημερωτικά απέχει 400 μέτρα από το συνοικισμό !!.




Στην υπέροχη μικρή διαδρομή μας από την πίσω πλευρά του σταδίου Γραμματικός είδαμε ότι χρόνια τώρα διάφορες εταιρίες και Ιδιώτες που θέλουν να αφήσουν μπάζα από τις ανακαινίσεις τους μπορούν άνετα και ανεξέλεγκτα να τα αφήσουν μπροστά και πλάγια από την είσοδο του σταδίου…


Αφήνοντας το αυτοκίνητο μας τώρα από την άλλη πλευρά τα παιδιά μας περιμένοντας τους φίλους τους από Αθήνα  βλέπουν στην γωνία του κτηρίου σκυμμένο ένα  άνθρωπο μπροστά μας  να αφοδεύει σαν να μην υπάρχουμε εντελώς ανενόχλητος και μετά να πηγαίνει στο αυτοκίνητο και μπροστά μας  και στην άλλη γωνία πάνω στην είσοδο του σταδίου να έχει φτιάξει παράπηγμα με ένα φορτηγό και Νάιλον …..




Πάνω στον Τοίχο του Σταδίου προσέξτε το και στην φωτογραφία προσπαθεί να μαζέψει το παντελόνι του μπροστά μας….


Κατάσταση Όχι μόνο τραγική  και άθλια αλλά και Παράλογη. 


Στην πίσω πλευρά του σταδίου υπάρχουν λιμνάζοντα Νερά και βούρκος  με τεράστιες καλαμιές και το καλοκαίρι  η μυρωδιά και τα κουνούπια είναι  βασανιστήριο για τους γύρω κάτοικους αλλά και επισκέπτες….


Ένα μεγάλο πρόβλημα που για κάποιους  λογούς  περίεργους δεν αντιμετωπίζεται ριζικά αλλά παραμένει τόσα χρόνια και συνεχώς πολλαπλασιάζεται.



Υγειονομική και Κοινωνική βόμβα που κάνεις μέχρι σήμερα δεν έχει φροντίσει να επιλύσει. 


Δημιουργήσαμε μια ομάδα που συνέχεια αυξάνεται με σκοπό να προβάλλουμε τα δικαιώματα ποιότητα ζωής ως Έλληνες αλλά και ως Ευρωπαίοι πολίτες γνωρίζοντας τα δικαιώματα μας για την άμεσή οριστική επίλυση του όλου μακροχρόνιου προβλήματος.


Με την Παρούσα επιστολή και φωτογραφίες θα απευθυνθούμε αρχικά Ανώνυμά και μετά Επώνυμα  και από νομική υπόσταση   πρώτα σε τοπικούς φορείς και στη δημοτική αρχή  -στην περιφέρεια-στους υπευθύνους δημόσιους φορείς αλλά και σε ευρωπαϊκούς φορείς  σχετικούς  καθώς και σε τηλεοπτικά κανάλια και εκπομπές που ήρθαμε σε επαφή ήδη. 


Ζητάμε την αφύπνιση όλων σας για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε την ποιότητα Ζωής μας που τόσο έχει υποβαθμιστεί  και για να μην προκαλούμε αηδία με αυτές τις εικόνες.


Σε επόμενες ενημερώσεις  θα δοθούν και άλλες φωτογραφίες αλλά και αφηγήσεις των γύρω κατοίκων για το τι ζούνε.


Ας ελπίζουμε στην άμεση κινητοποίηση των υπεύθυνων …