Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Ενωμένοι θα νικήσουμε! Όλοι στην Απεργία 1η Μαΐου


Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ:  ΔΕΥΤΕΡΑ 1Η ΜΑΗ 2023

Η Πρωτομαγιά του 2023 βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της Χώρας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τις ανισότητες, τον περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων.

Είναι εκείνοι που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους εδώ και χρόνια δυσβάστακτα βάρη.

Μετά την σχεδόν 13ετή κρίση, η εργασία έχει υποστεί τα πάνδεινα:

Μειώσεις μισθών, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση του εργατικού δικαίου, περιορισμό των μισθωτών που απολαμβάνουν συλλογική προστασία και κυρίως ανεργία, που ειδικά στους νέους έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη. 

Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε την ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστων νέα παιδιά, δεν πρέπει να ξεχαστεί. 

Η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της Πρωτομαγιάτικης απεργιακής κινητοποίησης. 

Οι νεκροί συνάδελφοι μας σιδηροδρομικοί, θύματα και αυτοί της ανείπωτης τραγωδίας, με τον θάνατο τους όχι μόνο αποκαλύπτουν όλα όσα κάποιοι επιμελώς απέκρυπταν διαχρονικά, δηλαδή τις ευθύνες των Κυβερνήσεων Και την συστηματική υπονόμευση των σιδηροδρομικών υποδομών, αλλά φέρνουν στο φως και το μακάβριο άθροισμα του μακρύ καταλόγου των νεκρών εργαζομένων που απώλεσαν την ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια στην Χώρα μας. 

Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία ζητά απαντήσεις. 

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε την φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στην φτώχεια, την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. 

Απεργούμε και διαδηλώνουμε απαιτώντας την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στον στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων, κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. 


Κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για τον κρατικό έλεγχο στην ίδρυση και λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. 


Δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας. 


Ουσιαστικά μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα τρόφιμα και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. 

Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των κατασχέσεων λογαριασμών μισθοδοσίας εργαζομένων. 


Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Κατοχύρωση του 5νθήμερου, 8ωρου, 40ωρου συνεχούς εργασίας. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και του συνόλου των αντεργατικών Νόμων που διέλυσαν τα ατομικά και συλλογικά εργασιακά δικαιώματα. 


Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του Εθνικού μας Πλούτου. 


ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!


ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΙΟΥ 


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ  ΣΤΙΣ 11.00 Π.Μ.