Ακέφαλο για 6ο μήνα το Κέντρο Υγείας του νησιού μας με το άστε ντούε του Δημάρχου


Έχουν περάσει 5 ολόκληροι μήνες αφότου παραιτήθηκαν  από την 3μελή Διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ. του νησιού οι 2 Δημ. Σύμβουλοι  κα Ευαγγελία Αντωνίου-Καραγιάννη και η αναπληρώτριά της κα Σοφία Καρνέση οι οποίες είχαν ορισθεί  ως εκπρόσωποι του Δήμου και η θέση ακόμα χηρεύει με το άστε ντούε του Δημάρχου κατά παράβαση του ν. 4486/2017 αρθρ. 16 παρ.1,  με συνέπεια η Επιτροπή να έχει καταστεί ανενεργή και να μη μπορεί να συνεδριάζει λόγω έλλειψης απαρτίας (ν.2690/99 άρθρ.14 παρ.1 –ΚΔΔ). 

Τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες της Διοικούσας Επιτροπής, όπως αυτές αναφέρονται λεπτομερώς στην παρ.2  άρθρ. 16 ν.4486/17, είναι πολύ σημαντικές και αποβλέπουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ.  και την βελτίωση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών την οποία τόσο ανάγκη έχουμε όλοι μας αφού ο νευραλγικός αυτός τομέας έχει να κάνει με την ίδια την υγεία μας. 

Η παράλειψη, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις  των αρμοδίων, του Δημάρχου ως άρχων και Προϊστάμενος όλων των Υπηρεσιών και πολιτικών Οργάνων του Δήμου,  να κινήσει τη διαδικασία ορισμού των εκπροσώπων του Δήμου για την πλήρωση της κενής θέσης στο 3μελές όργανο διοίκησης του Κ.Υ.  όπως ο νόμος ορίζει,  συνιστά αφενός μεν σοβαρή παράβαση καθήκοντος , πρωτίστως όμως υποδηλώνει εγκληματική αδιαφορία  για την υγεία των ανθρώπων του νησιού μας.

Η απάντηση του Δημάρχου προς την υποψ. Δήμαρχο κα Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη σχετικά με το θέμα του Κ.Υ. αποτελεί μνημείο γελοιότητας και πολιτικής αμετροέπειας προς το πρόσωπό της.


Τα όσα ισχυρίστηκε στην απάντησή του προς την υποψήφια Δήμαρχο είναι ανάξια σχολιασμού γιατί είναι τόσο αστεία που μόνο γέλωτα  προκαλούν.

Μου είναι δυσάρεστο να εντοπίζω και εκφραστικά λάθη,  αλλά η φράση « ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ σε  σφάλματα» βγάζει μάτι.  Δεν υποκύπτει κάποιος σε σφάλμα κε Παναγόπουλε, υποπίπτει  σε σφάλμα. Μη μας κάνετε να ξεχάσουμε και την έννοια των λέξεων. 

Εσείς,  ως  απόφοιτος του νηπιαγωγείου Παλουκίων, όπως έχετε ο ίδιος δηλώσει,  θα ΄πρεπε να τα ξέρετε αυτά. 

Στην προσπάθειά του δε να αποσείσει τις ευθύνες του δεν διστάζει ακόμη και να αυτογελοιοποιείται ισχυριζόμενος ότι ο Δήμος δεν μπορεί να ορίσει μέλος στην Διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ.  παρά μόνο το ΔΣ, εκτός κι αν νομίζει ότι απευθύνεται σε αφελείς.

Αντιπαρέρχομαι λοιπόν τα αλαλούμ και τα ευτράπελα που διαλαμβάνονται στην εν λόγω απάντησή του,  και στέκομαι στην τελευταία  φράση του που λέει «Δεν θα ακολουθήσουμε το χαμηλό επίπεδο δημοσίου διαλόγου και πολιτικού πολιτισμού που εκφράζει η κα Θεοδωρακοπούλου».

Αναρωτιέμαι αν είναι δικά του αυτά τα λόγια ή κάποιου άλλου, γιατί 4 χρόνια τώρα τον ξέρουμε ως κύριο εκφραστή του πολιτικού αμοραλισμού και όχι του πολιτισμού.

Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε δηλητηρίασε την πολιτική ζωή του τόπου μας υιοθετώντας εντελώς αναίτια μία επιθετική στάση κατά των πολιτικών του αντιπάλων με απειλές , προσβολές, ύβρεις και λεξιλόγιο πεζοδρομίου που ξεπερνούσε τα όρια  της  ευπρέπειας και της επιτρεπτής πολιτικής αντιπαράθεσης . Μία ανοίκεια  συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιδιότητα του Δημάρχου και δεν έχει προηγούμενο. Ποιος δεν θυμάται τους χαρακτηρισμούς  « πληρωμένους, σκουλήκια, σκουπίδια, βρικόλακες» και τόσα  άλλα «κοσμητικά επίθετα» που ξεστόμιζε δημόσια από μικροφώνου απευθυνόμενος προς  όλους αυτούς,  αιρετούς και μη, που ασκούν κριτική των πεπραγμένων του ως Δήμαρχο. 

Τελειώνοντας και δανειζόμενη τη φράση του αείμνηστου Κουτσόγιωργα, θα έλεγα:

Κε Παναγόπουλε δεν δικαιούσθε για να ομιλείτε περί πολιτικού πολιτισμού.


Ισιδώρα Νάννου  Σαλαμίνα 26/4/2023

Δημ. Σύμβουλος

τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας