Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ του Δήμου Σαλαμίνας «Βιώσιμος Πλανήτης: Οι Νέοι Σχεδιάζουν»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ του Δήμου Σαλαμίνας  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – I.R.T.E.A. στη διοργάνωση με τίτλο «Βιώσιμος Πλανήτης: Οι Νέοι Σχεδιάζουν» – Η Οθόνη μας Ενώνει στο Άλσος Δημαρχείου Σαλαμίνας.

Παρουσία μικρών και μεγάλων, επισκεπτών, κατοίκων, φορέων του νησιού και εθελοντών το κλίμα συνάντησης και ποικίλων δράσεων μετατράπηκε σε μια μεγάλη γιορτή του νησιού μας. Παρόντες όλοι και με μεγάλο αριθμό συμμετοχής καλωσορίσαμε την ιδέα του Φεστιβάλ για να φέρουμε τους νέους πιο κοντά στην τοπική κοινωνία με παράλληλο στόχο την ενεργό συμμετοχή αλλά και την εμπλοκή τους στα κοινά. 

Συγκεκριμένα στις πρωτοβουλίες συμμετείχαν τα ακόλουθα:

-Περίπτερο ΠΕΡΙΒΟΣ (Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σαλαμίνας)

-Περίπτερο ΑμεΑ και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο 

-Περίπτερο: Όμιλος Φίλων του Δάσους 

-Το 1ο Γυμνάσιο και Γυμνάσιο Αιαντείου - Περίπτερο γύρω από περιβαλλοντικά θέματα.

-Το Δημοτικό Σεληνίων, Δημοτικό Αιαντείου, 3ο και 4ο Δημοτικό που συνεργάστηκαν στην δημιουργία πινακίδων ΚΟΚ











Οι θεματικές που αναπτύχθηκαν μεταξύ άλλων ήταν: «Περιβαλλοντικά θέματα -Προστασία του Περιβάλλοντος», «Η έως τώρα δράση τους και ενημέρωση - ευαισθητοποίηση για την καθημερινότητα με ένα παιδί ΑμεΑ», «Ενημέρωση Προβολή των δράσεων τους για την κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση κ.λ.π.», Ενημέρωση για πυροπροστασία, πυρασφάλεια, πρόληψη πνιγμονής στη θάλασσα.

Τέλος, τις εντυπώσεις έκλεψε το Οδικό Πάρκο όπου πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από την τροχαία σε παιδιά με πατίνια ή ποδήλατα.

Η Σαλαμίνα πρωτοτυπεί και προχωρά. Μια νέα αρχή, μια ακόμα νέα δράση που δίνει συνέχεια στο όραμα και τον προγραμματισμό μας. Μια δυνατή κίνηση που θα γίνει πλέον θεσμός για το νησί μας, θα διοργανώνεται ετήσια κατά την περίοδο έναρξης της τουριστικής περιόδου για να αναδεικνύει τους φορείς και τις δράσεις του νησιού μας, αλλά και να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες και κατοίκους του νησιού πρωτοποριακά, διαδραστικά και αποτελεσματικά. 

Συνεχίζουμε!

Eκ του Γραφείου Τύπου