Η φράση «δεν τον ψήφισε ούτε η μάνα του», που χρησιμοποιείται καυστικά για τους υποψηφίους απέτυχαν να συγκεντρώσουν ικανοποιητικό αριθμό σταυρών, δεν θα μπορούσε να είναι πιο ακριβής στην περίπτωση του Δημοσθένη Βεργή.
Ο πρώην αυτοαπασχολούμενος, συνδικαλιστής, δημοσιογράφος ειρηνιστής, και πανταχού παρούσα πολιτική περσόνα σε σχεδόν κάθε εκλογική αναμέτρηση, κατέβηκε ξανά, με την αλλόκοτα αυτοαναφορική παράταξη «Δημοσθένης Βεργής ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ», συγκεντρώνοντας συνολικά μονάχα μια ψήφο, που δεν αποκλείεται να ήταν η δική του.
Η μοναδική θετική ψήφος στο κόμμα του αειθαλούς κ. Βεργή εντοπίζεται στην Α’ Αθηνών, στην περιφέρεια, δηλαδή, όπου ήταν υποψήφιος.
Το ζήτημα που εγείρεται, όμως, είναι γιατί δεν έλαβε άλλη ψήφο, δεδομένου ότι στην ίδια περιφέρεια υποψήφια ήταν και η σύζυγός του, η μολδαβικής καταγωγής Σβετλάνα Λίσαγκορ-Βεργή.
Σίγουρα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, δεν αποκλείεται και για τα παγκόσμια.
Ο Δημοσθένης Βεργής κέρδισε ελάχιστες ψήφους, ωστόσο τουλάχιστον στην θέση τους, φλερτάρει έντονα με μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες.
Στην περίπτωση, βεβαίως, που στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση η κ. Βεργή προσθέσει και τη δική της ψήφο, το κόμμα των Ελλήνων Οικολόγων θα μπορεί να καυχιέται πως σημείωσε άνοδο 100%, εφόσον δεν προκύψει και άλλο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στην κάλπη.
