Μεταμόρφωση | Έκθεση από τη Φωτογραφική Ομάδα Σαλαμίνας “Φωτομέτρηση”


Η φωτογραφική ομάδα “Φωτομέτρηση”  παρουσιάζει τις φωτογραφίες από την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Μεταμόρφωση”, που έλαβε χώρα από 19.4 έως 25.4.2023


Δεν μπορώ να σε κάνω να καταλάβεις. Δεν μπορώ να κάνω κανέναν να καταλάβει τι συμβαίνει μέσα μου. Δεν μπορώ να το εξηγήσω ούτε στον εαυτό μου.

Φραντς Κάφκα, Η Μεταμόρφωση



Κατά την διαδικασία της μεταμόρφωσης, ο δημιουργός εγκαταλείπει την προσπάθεια για αποτύπωση εικόνων όπου τα αντικείμενα ή οι άνθρωποι φωτογραφίζονται με ρεαλιστική θεώρηση με σκοπό την πίστη καταγραφή τους.




Αντίθετα, χρησιμοποιώντας σύμβολα, εννοιολογικές αναφορές, τυχαίες ή κατασκευασμένες συμπτώσεις, οπτικούς συγχρονισμούς και άλλες τεχνικές, ο δημιουργός αμφισβητεί το πραγματικό ξεπερνώντας τα όριά του, και αποδίδει στον θεατή τη νέα πραγματικότητα του μυθεύματος.

Για να επιτευχθεί αυτή η φανταστική αφήγηση, χρειάστηκαν τρεις μήνες εσωτερικής καταβύθισης για τον κάθε δημιουργό ώστε να οπτικοποιήσει σκέψεις, ιδέες, ανησυχίες.



Συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι: Μαρία Αγγελή, Ελευθερία Γανωτίδου, Δημήτρης Καλημέρης, Σταύρος Καμμάς, Μάνος Κιλημάντζος, Καίτη Μαργέλου, Έφη Μπεγνή, Αχιλλέας Παπαθανασίου, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Δήμητρα Παπαθεοχάρη, Βίκυ Σουσούνη, Άννα Σταμπίρα, Βαγγέλης Τζανόπουλος.

Επιμέλεια έκθεσης: Πάνος Παπασωτηρίου

“Μεταμόρφωση” από τη Φωτογραφική Ομάδα Σαλαμίνας “Φωτομέτρηση”


Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ