Περιοδεία του ΚΚΕ στα ναυπηγεία Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα (ΦΩΤΟ)


Τα Ναυπηγεία του ομίλου Σπανόπουλου στη
 Σαλαμίνα επισκέφτηκε χθες Πέμπτη 22/6 κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Νίκο Αμπατιέλο, υποψήφιο βουλευτή στην Α΄ Πειραιά και τους υποψήφιους βουλευτές στην Β΄ Πειραιά Σωτήρη Πουλικόγιαννη και Μάρκο Μπεκρή.

Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Ν. Αμπατιέλος τόνισε την ανάγκη να βγει ακόμα πιο ισχυρό το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη. Κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν την πείρα τους κριτήριο ψήφου και να δυναμώσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών λαϊκών συμφερόντων. Σημείωσε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών του Μαΐου βρέθηκαν δίπλα στο λαό και τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα όπως και στον Πειραιά, στους αγώνες των που έγιναν και στο εδώ στο ναυπηγείο όπως και στη ζώνη Περάματος.

Από την πλευρά του ο Σ. Πουλικόγιαννης στάθηκε στην ανάγκη να δυναμώσουν κι άλλο οι αγώνες των εργαζόμενων στη ναυοηγοεπισκευή, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους να δουλεύουν χωρίς το φόβο για το αν θα γυρίσουν σώοι στα σπίτια και στις οικογένειες τους. Πρόσθεσε ότι οι ψήφοι στο ΚΚΕ θα κατατεθούν ατόφιοι σε αυτούς του αγώνες.





Με τη σειρά του ο Μ. Μπεκρής έφερε ως παράδειγμα την μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων στις πρόσφατες αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, που έδωσε ώθηση στους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου. Επισήμανε πως τώρα είναι ευκαιρία να δοθεί συνολικά μεγαλύτερη δύναμη στο εργατικό λαϊκό κίνημα, με ένα ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ.