Γιάννης Σπυλιόπουλος για την Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!



Ακολουθεί ανάρτηση στο facebook του Γιάννη Σπυλιόπουλου:

Είχα αποφασίσει να μην ξαναγράψω στο facebook.  

Οι συνεχείς αναλήθειες της υποψήφιας Δημάρχου Σαλαμίνας κας Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη Βάσως σχετικά με τις δήθεν οικονομικές «ενισχύσεις» προς το Σύλλογο Γονέων-Φίλων ΑμεΑ Σαλαμίνας και η αναφορά της στο προεκλογικό σποτ περί ενίσχυσης των Α.μεΑ, με αναγκάζουν να αναφερθώ σε ένα σύντομο ιστορικό της τετραετίας 2019-2023 με τίτλο: 

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ 


ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2019 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου μας, ενημερώνει την κα Θεοδωρακοπούλου ότι το φλέγον πρόβλημα του Συλλόγου είναι η μείωση της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης από 43.000 € που ήταν μέχρι το 2016 σε 11.000 € 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κας ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Θα κάνω τα πάντα για να επανέλθει η ετήσια τακτική επιχορήγηση στο προηγούμενο ποσό, ίσως και μεγαλύτερο.»  


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020 

Ενημερώσαμε την κα Θεοδωρακοπούλου ότι πάλι 11.000 € πήραμε για την ετήσια επιχορήγηση του 2019.  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κας ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Δυστυχώς ήταν ήδη εγγεκριμένα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Μείνετε ήσυχοι για το 2020, θα πάρετε 50.000 € ίσως και περισσότερα.»  


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021 

Ενημερώσαμε την κα Θεοδωρακοπούλου ότι πάλι 11.000 € πήραμε για την ετήσια τακτική επιχορήγηση του 2020, ενώ ξέρουμε ότι πρότεινε 50.000 €. Τι έγινε;;;; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κας ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Δεν ξέρω, ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΝΕ!! Όμως, θα κάνω ότι μπορώ, ίσως καταφέρω να σας δοθεί κάποια επιχορήγηση από ίδια έσοδα της περιφέρειας (ακόμα τα περιμένουμε). Σίγουρα όμως θα κάνουμε κάτι με την ετήσια τακτική επιχορήγηση.»  


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021 

Ενημερώσαμε την κα Θεοδωρακοπούλου ότι η τακτική ετήσια επιχορήγηση 2021 είναι πάλι 11.000 €. Τι γίνεται, γιατί δεν αυξήθηκε στο προηγούμενο ποσό των 43.000 € τουλάχιστον.   

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κας ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Έκανα ότι μπορούσα, ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΝΕ!!!!!! Θα μπορούσα να βοηθήσω σε κάποιες άλλες ανάγκες του Συλλόγου;» 

Βεβαίως. Ο Σύλλογος χρειάζεται τα εξής:  Α) επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και σαν πρώτο βήμα πρέπει να γίνει επικαιροποίηση της υφιστάμενης κτιριακής μελέτης.  Β) αντικατάσταση των παλαιομένων MINI BUS Γ) επισκευή και αναβάθμιση του υφιστάμενου θερμοκηπίου.  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κας ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Πολύ ωραία, θα κάνετε αίτημα στο Δήμο Σαλαμίνας και αυτός θα τα διαβιβάσει σε εμάς γιατί έτσι πρέπει να γίνει.» 

Έγιναν λοιπόν τα αιτήματα στο Δήμο Σαλαμίνας και διαβιβάστηκαν ΑΜΕΣΑ στην Αντιπεριφέρεια Νήσων.  Τι έχουμε μέχρι σήμερα για τα αιτήματα;;; 

Α) για την επέκταση; ΟΥΔΕΝ 

Β) για το MINI BUS; Φωτογραφία της πρ. Αντιπεριφερειάρχη με τίτλο ΕΓΚΡΙΝΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ MINI BUS ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑμεΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ;;: Απλώς ως θεσμικά υπεύθυνη, υπέγραψε την άδεια κυκλοφορίας του νέου mini bus του Συλλόγου, το οποίο αποκτήθηκε με χρήματα του Συλλόγου.

Γ) για το θερμοκήπιο; ΟΥΔΕΝ  


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022 

Ενημερώσαμε την κα Μπόγρη και την ευχαριστήσαμε ότι η τακτική επιχορήγηση αυξήθηκε στο ποσό των 29.000 €. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κας ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «έκανα ότι μπορούσα» Όμως, όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, η αύξηση έγινε μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κου Σταμάτη Γεώργιου και έγκριση της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας κας Μιχαηλίδου Δόμνας!!! 

Κατά την ίδια χρονική περίοδο 9/2019-12/2-2022, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Αντωνάκου Σταυρούλα, κατόρθωσε να αυξήσει την τακτική επιχορήγηση των αντίστοιχων φορέων απ την πρώτη χρονιά αλλά και να επιχορηγήσει και νέους φορείς!!  

Τέλος, για την περίφημη «ενίσχυση» του 1 εκατομμυρίου ευρώ, ΠΡΩΤΟΝ, δεν είναι ενίσχυση αλλά νοσήλεια που δικαιούνται οι 20 ωφελούμενοι του ΚΔΗΦΑμεΑ από το ΕΣΠΑ όπου η Περιφέρεια Αττικής δεν εγκρίνει τα ποσά αλλά εποπτεύει την ορθή λειτουργία των φορέων και ΔΕΥΤΕΡΟΝ είναι για την περίοδο 2019-2023. 

Αλήθεια, το 2016-2019 ήταν αντιπεριφερειάρχης η κ. Θεοδωρακοπούλου;;;; 

Και κλείνω το ιστορικό όπως το τραγούδι ΕΛΛΑΔΑ-ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΧΑΜΟΥ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Κιν. 6947376119 

Υ.Γ. Στις συζητήσεις και επαφές με την κα Θεοδωρακοπούλου, συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. και του προσωπικού του Συλλόγου.