ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ!!! Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


του Μάνου Δερτούζου 

Γυρίζω όλη την Περιφέρεια του νησιού  από οικισμό σε οικισμό,  μιλώ με συμπολίτες μας , με καλούν για τα προβλήματα τους  και διακρίνω την  πλήρη  εγκατάλειψη. 

Δρόμοι σε αθλία κατάσταση και μάλιστα σε  πολίτες που έχουν πρόβλημα υγείας και οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. Οι υποσχέσεις πολλές  από την διοίκηση  αλλά ποτέ δεν υλοποιούνται.

Οι οικισμοί με αυξημένη δασική βλάστηση ζουν την δική τους αγωνία σε περίπτωση φωτιάς αφού δεν υπάρχουν ακόμη και δρόμοι διαφυγής. Πολλά οικόπεδα έχουν γίνει χωματερές  με ότι αυτό συνεπάγεται.   Η Διοίκηση αιτιολογείται ότι δεν μπορεί να παρέμβει γιατί είναι φερόμενη δασική έκταση. Εκεί όμως είναι οικισμός . Τον όρο οικιστική πύκνωση ίσως δεν τον γνωρίζουν. Όταν γίνει ένα ατύχημα θα τρέχουν και δεν θα προλαβαίνουν.

Τα παραλιακά μέτωπα των οικισμών και των Σεληνίων  αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ακόμη και σε θέματα ασφαλείας και η Δημοτική αρχή σηκώνει τα χέρια ψηλά και αιτιολογείται ότι είναι θέμα της Κτηματικής υπηρεσίας και δεν μπορεί να παρέμβει. 

Ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης,  δηλαδή Δήμος και περιφέρεια,   μπορούν να υπερβαίνουν τα όρια του νόμου όταν πρόκειται για λόγους ασφαλείας και να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Λόγια του Στέφανου Χρήστου τότε Αντιπεριφερειάρχη και έμπειρου αυτοδιοικητικού  στα οποία συμφωνώ απόλυτα.


Στην Μάνδρα πνίγηκαν 20 συμπολίτες μας  πριν μερικά χρόνια  γιατί η μελέτη της Περιφέρειας του αντιπλημμυρικού έργου είχε ΚΟΛΗΣΕΙ στο γραφείο του δασαρχείου 2 χρόνια!!! 

Σε ένα κράτος που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τις αγκυλώσεις και την γραφειοκρατία για να προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες  στην λύση σοβαρών προβλημάτων,  ο δήμος πρέπει να παίρνει πρωτοβουλίες!!!!. 

Η Διοίκηση θέλει τόλμη και αποφασιστικότητα!!! 

Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών. Πολλά από τα προβλήματα μπορούν να λυθούν.

Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι είναι να αναλαμβάνουν ευθύνες και να λύνουν προβλήματα.  Δεν είναι υπηρεσιακοί παράγοντες.