Καταγγελία: Η κα. Θεοδωρακοπούλου προσπαθεί να εμπλέξει τους μαθητές στον προεκλογικό της αγώνα


Πληροφορηθήκαμε ότι η υποψήφια στις προσεχείς δημοτικές εκλογές κα. Θεοδωρακοπούλου κατά την σημερινή επίσκεψη της στο 2ο ΓΕΛ Σαλαμίνας μπήκε και σε αίθουσες διδασκαλίας, όπου βρίσκονταν μαθητές, και συνομίλησε μαζί τους.  


Η νομοθεσία είναι σαφής σύμφωνα με την οποία ‘‘δεν επιτρέπεται η είσοδος εκπροσώπων των συνδυασμών κατά την διάρκεια των ωρών λειτουργίας του σχολείου… Οι εκπρόσωποι κατά την επίσκεψη θα ενημερώνουν αποκλειστικά το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που το επιθυμεί…’’ (Εγκύκλιοι 49822/Γ2/18-4-06, 98362/Γ2/26-9-08, Φ1/37172/Δ2/8-3-2019 του ΥΠΑΙΘ). 

Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο να αδιαφορεί η κα. υποψήφια για την Νομοθεσία. Όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει οι ίδιοι πρώτοι να δίνουν το παράδειγμα του σεβασμού του νόμου. Πλέον τούτου ξεφεύγει από κάθε όριο πολιτικής ηθικής να προσπαθεί η κα. υποψήφια να εμπλέξει τους μαθητές στον προεκλογικό της αγώνα. 

Ας κρατήσουμε τα παιδιά μας μακριά από τις εκλογές και ας σεβαστούμε όλοι τον δικό τους αγώνα που δίνουν και ο οποίος είναι απείρως σημαντικότερος.


Η Αντιδήμαρχος Παιδείας          Ελένη Μπίλλια


Ο Πρόεδρος της ΣΕΔΕ    Δρ. Δημήτριος Γκίκας 

 

Η Γραμματέας της ΣΕΔΕ.    Βάσω Καπαραλιώτη