Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων στο νησί μας


γράφει η Άννη Μακρή 

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η «1η Γιορτή Υιοθεσίας αδέσποτων ζώων » από το Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Σαλαμίνας και τον Δήμο Σαλαμίνας στο προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου στη Σαλαμίνα. 

Μια γιορτή που ήρθε, για να γίνει θεσμός.

Τη Γιορτή Υιοθεσίας , παρουσίασε ο ηθοποιός κος.Γιώργος Καραμίχος όσο και η υπεύθυνη του Τμήματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Σαλαμίνας κα. Ελπίδα Νουφράκη.

Μαζί τους βρέθηκαν , οι κτηνίατροι κα. Ελευθερία Γρεβεντοπούλου και ο κος. Πέζαρος Παύλος οι οποίοι έλυσαν οποιαδήποτε απορία αφορούσε τον έλεγχο της υγείας του ζώων.















Ο κος. Κουφόπουλος Μιχάηλ εκπαιδευτής σκύλων με 30ετή εμπειρία, ο οποίος διευκρίνισε ότι αφορούσε την εκπαίδευση ενός σκύλου όσο και το Pet Shop 4 PetLife για τον καλλωπισμό και την διατροφή των τετράποδων φίλων μας.

Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν το προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, ήρθαν σε επαφή με τα αδέσποτα ζωάκια και είχαν την ευκαιρία να κάνουν έναν περίπατο μαζί τους και να τα γνωρίσουν. 

Στη Γιορτή Υιοθεσίας  πραγματοποιήθηκαν 6 συμβόλαια υιοθεσίας δίνοντας σε 6 αδέσποτα ζωάκια να βρουν το παντοτινό τους σπίτι. 
Κάθε αδέσποτο ζωάκι που υιοθετήθηκε ήταν ήδη σημασμένο, εμβολιασμένο, με εξετάσεις και στειρωμένο. 

































Με κάθε υιοθεσία ενός ζώου ΔΩΡΟ ήταν το πρώτο μάθημα εκπαίδευσης και -20% σε όποιον αγοράζε ένα μοναδικό κλουβί IQ BOX από την εταιρία OLYMPIC και ο πρώτος καλλωπισμός του ζώου δώρο από το Pet Shop 4 PetLife.

Προς το τέλος της γιορτής απονεμήθηκαν από το Δήμο Σαλαμίνας τιμητικοί έπαινοι σε όλους τους εθελοντές για την προσφορά τους στην «1η Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Σαλαμίνας » Την απονομή πραγματοποίησε ο Ηθοποιός κος.Γιώργος Καραμίχος.

Στην 1η Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Σαλαμίνας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Θ. Παναγόπουλος μετά της συζύγου του κα. Βάτου Αθηνά, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σαλαμίνας κος. Διολέτης Παντελής,ο πρόεδρος της Κοινότητας Σαλαμίνας και πρ. Πρόεδρος του Τμήματος Αδέσποτων ζώων Συντροφιάς του Δήμου Σαλαμίνας κος. Νίκος Αρσένης δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σαλαμίνας.

Κείμενο & Φωτογραφίες
Άννη Μακρή