Κανάκια, Απορρίμματα, Δρόμοι, Ηλιοβασίλεμα


Στην ιστοσελίδα μας έφτασε η παρακάτω επιστολή:

Ποιος θέλει τη προστασία του περιβάλλοντος και την καλυτέρευση της διαβίωσης των κατοίκων των Κανακίων?

Εμείς πού καταγγέλουμε τη Δημοτική Αρχή για την εγκατάλειψη μιας εκ των ωραιτέρων παραλιών της Σαλαμίνας ή όσοι <<βολεύονται>> σιωπηρά σε αυτά πού τόσο καιρό θεωρούνται  <<δεδομένα>>, μη αναστρέψιμα και <<φυσιολογικά >> στα Κανακια? 

  με την παράταξη των κάδων απορριμμάτων σε όλη την παραλία ,

  με τα σκουπίδια να βρίσκονται έξω από αυτούς και όταν φυσάει ή βρέχει όλα αυτά να καταλήγουν στην ολοκαθάρη θάλασσα ,

  με τους μίσους κάδους κατεστραμμένους, 

  με τα εξωοικιακά απορρίμματα να βρίσκονται και αυτά στη παραλία εκτεθειμένα και τον Δήμο να τα μαζεύει όποτε...

Ποιος?

Κανένας δε θέλει τον κάδο έξω από το σπίτι του γιατί φοβάται τον ασεβή γείτονα (και τον εαυτό του ίσως) ότι δεν θα ρίξει τα απορρίμματα του στο κάδο έξω από το σπίτι του αλλά έξω από του γείτονα. 

Άσε που τα απορριμματοφόρα θα πρέπει να κάνουν τόσες βόλτες,  συν τον καθαρισμό των κάδων πού πρέπει να κάνουν, συν τις επισκευές τους όταν χρειαστεί...και τόσοι κάδοι πού θα βρεθούν?

Παρά πολλά μαζί και περίπλοκα!!!???

Ίσως ένα <πράσινο σημείο> περιφραγμένο και προστατευμενο από πυρκαγιές κ.τ.λ εκτός χωριού παραχωρημένο από τον Δήμο να μην ήταν τόσο περίπλοκο.

Τροφή για σκέψη και πεδίο δράσης για τους Δημοτικούς συμβούλους και τον Δήμαρχο που θέλουν να δημιουργήσουν και να είναι χρήσιμοι στους πολίτες,  για τους κατοίκους των Κανακίων μονίμων και παραθεριστων
 και για όσους  βρίσκονται σε ένα από τα ωραιότερα μέρη, με τεράστια αρχαιολογική ιστορία αλλα με δρόμους αφιλόξενους γεμάτους λακκούβες επικίνδυνες για περηπατητές, οδηγούς,ποδηλάτες και ντροπιαστικούς για αυτό που πρεσβεύει η περιοχή. 

Το ηλιοβασίλεμα στην παραλία είναι σαφώς ανώτερο από το βόλεμα της μη εμπλοκής στα προβλήματα, τον ωχαδερφισμό,τις δήθεν προσπάθειες και τη μετατόπιση των ευθυνών σε άλλους.