Δωρεά ακινήτου 2.297 τ.μ. ιδιοκτησίας Χρήστου Βενετσάνου στο Σύλλογο Γονέων Φίλων Α.μεΑ. Σαλαμίνας



Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Σαλαμίνας, με 1ο θέμα ημερήσιας διάταξης «Αποδοχή Δωρεάς ενός οικοπέδου από δημότη, για Κοινωνικούς Σκοπούς – ΑΜΕΑ» . 

Στην αίθουσα παρευρέθησαν το Δ.Σ . του Συλλόγου Γονέων Φίλων Α.με Α . Σαλαμίνας, γονείς, κηδεμόνες και το προσωπικό του Συλλόγου. 

Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ . Γεώργιος Παναγόπουλος, αναφέρονταςτην σημαντικότητα της δωρεάς του ακινήτου συνολικής έκτασης 2.297 τ.μ , ιδιοκτησίας του κ . Χρήστου Βενετσάνου που βρίσκεται στην περιοχή Ντοροτό Αμπελάκια Σαλαμίνας για να χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο Σαλαμίνας για κοινωνικούς σκοπούς (για ΑμεΑ) και να παραχωρηθεί στον Σύλλογό μας για την δημιουργία Σ.Υ.Δ (Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης). 

Έχει μεγάλη σημασία να αναφέρουμε το ιστορικό της παραχώρησης αυτής . 

Ο κ .Χρήστος Βενετσάνος, διεμήνυσε στον Δήμαρχο Σαλαμίνας μέσω του κ. Τσαβαρή Ιωάννη, ότι προτίθεται να δωρίσει στον Δήμο Σαλαμίνας οικόπεδο, το οποίο θαα ξιοποιηθεί για κοινωφελή σκοπό.

Ο Δήμαρχος έκανε άμεσα δεκτή την προσφορά και πρότεινε να δοθεί η χρήση του στον Σύλλογο Γονέων Φίλων Α. μεΑ . Σαλαμίνας για την δημιουργία Σ.Υ.Δ . (Στέγης Υποστηριζόμενη ς Διαβίωσης), κάτι που αποδέχθηκε ο κ . Βενετσάνος . 

Έχουμε λοιπόν, μία δωρεά στον Δήμο Σαλαμίνας μετά από πολλά χρόνια και ταυτόχρονα την απόδειξη της πρόθεσης του Δημάρχου Σαλαμίνας κ . Γεώργιου Παναγόπουλου, να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες του νησιού μας, ξεκινώντας από τον Σύλλογο Γονέων Φίλων Α.μεΑ . Σαλαμίνας 

Οι ωφελούμενοι του Συλλόγου και οι οικογένειές τους, ευχαριστούν θερμά τόσο τον κ . Χρήστο Βενετσάνο όσο και τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ . Γεώργιο Παναγόπουλο και εύχονται το 2024, να είναι έτος επιτυχιών και ευημερίας . Για όλους εμάς του Συλλόγου, δεν θα μπορούσε να μας δοθεί καλύτερο δώρο, από αυτό το γεγονός. 

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους! 


για το Δ.Σ .

Η Πρόεδρος

Καλιότσου Γιούλη