Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη: "Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι πρέπει να σταματήσει - Ίση μεταχείριση προς όλους"



Κείμενο - Φωτογραφίες: Άννη Μακρή

Το πρωί της Κυριακής 28 Ιανουαρίου 2024  πραγματοποιήθηκε η κοπή  της  Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Βουρκαρίου  Σαλαμίνας στο F/B «ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ» στα Παλούκια Σαλαμίνας. 


Στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας παρευρέθηκε η  τ. Αντιπεριφερειάρχης  Νήσων ,  Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης  του Δήμου Σαλαμίνας και του Συνδιασμού «Η Σαλαμίνα μας με Δύναμη και Όραμα» , όπως και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σαλαμίνας κος. Ιωάννης Σκιαθίτης,    ο  κος. Μάνος Δερτούζος  , ο κος. Χρυσοχόου Θεόδωρος η κα. Αγγελική Φουρίκη Μαρούδη, η κα. Υβόνη Αραβανή  και οι  Κοινοτικοί  Σύμβουλοι του Δήμου Σαλαμίνας κα. Στεργίου Βαρβάρα και κα. Κατερίνα Κιαμίλη.




Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την απουσία του Γιώργου Θ. Παναγόπουλου - Δημάρχου Σαλαμίνας
των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων της Διοίκησης όσων  και μελών του συνδιασμού « Το ΝΗΣΙ μας », εκτός του Αντιδημάρχου Αθλητισμού του Δήμου Σαλαμίνας κου. Ηλία Παπασάββα.

Η Έναρξη της Εκδήλωσης ξεκίνησε με σύντομη ομιλία του Προέδρου του ΝΟΒΣ  κου. Γεωργίου Γενικαλιώτη.




Ο Πρόεδρος έδειξε  τόσο την ευχαρίστηση του για όσους έχουν σταθεί δίπλα στον Όμιλο, όσο και  την δυσαρέσκεια του, για την πλήρη  απουσία της Δημοτική Αρχής  επί Δημαρχίας Γιώργος Θ. Παναγόπουλος  και της Περιφέρειας πιθανότερο αναφερόμενος στο τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Σε σύντομο χαιρετισμό προέβει η κα. Βάσω Θεοδωρακόπουλου Μπόγρη η οποία ξεκίνησε το χαιρετισμό της, αναφέροντας τη μέγιστη δυνατή βοήθεια που προσέφερε ,από την θέση της, ως Αντιπεριφερειάρχης Νήσων   και της  Περιφέρειας Αττικής, επί θητείας Γιώργου Πατούλη , ενώ στη συνέχεια  πρότεινε τη  συνεργασία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού  με το Λιμενικό Ταμείο, για την  επίλυση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν,  τονίζοντας  ότι η Δημοτική Αρχή Σαλαμίνας  πρέπει να σταθεί δίπλα στους Ναυταθλητικούς ομίλους του νησιού  αναφέροντας συγκεκριμένα: 



«Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι πρέπει να σταματήσει, αν θέλουμε ουσιαστικά να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση του αθλητισμού στο νησί .»
,  απευθυνόμενη, σαφώς, στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού ο οποίος πρωτίστως της ιδίας  επί των χαιρετισμών,  ανάφερε ότι η εκάστοτε Δημοτική Αρχή θα είναι δίπλα στους συλλόγους,  αφήνοντας  κατάπληκτους, αρκετούς από τους  παρευρισκόμενους  ,οι οποίοι έψαχναν διακριτικά με τον βλέμμα τους, το  χώρο για την   "έστω παρουσία " της Δημοτικής Αρχής ,  στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ομίλου . 

Η τ. Αντιπεριφερειάρχης έκλεισε τον χαιρετισμό της δίνοντας την υπόσχεση ότι σε κάθε περίπτωση η παράταξη της 

θα σταθεί αρωγός σε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση υπέρ της ίσης μεταχείρισης.





Η Εκδήλωση έκλεισε με απονομή  πτυχίων των αποφοίτων του Σχολείου Ιστιοπλοϊας Ανοιχτής Θαλάσσης,  την Βράβευση μικρών αθλητών που συμμετείχαν στους εθελοντικούς Καθαρισμούς απονομής  βραβείων και   τιμητικών  ευχαριστιών  στους συμπαραστάτες του Ομίλου που τον ΝΟΒΣ. 

Επιπροσθέτως τιμητική Πλακέτα δόθηκε στον πρόσφατα  αποστρατευθέντα επίτιμο  αρχηγό  ΓΕΝ κ. Ιωάννη Δρυμούση