Όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση στις 28 Φεβρουαρίου


 ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών.


Οι ψυχές των 57 θυμάτων, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, αλλά και οι τραγικοί γονείς και συγγενείς  τους ζητούν δικαίωση. 
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συγκαλύψει αυτό το έγκλημα, τις επιλογές και παραλείψεις της Κυβέρνησης, την συστηματική εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου. 
Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν όσο "ψηλά"  και να βρίσκονται οι υπεύθυνοι και όσα χρόνια πίσω και αν πρέπει να πάει η έρευνα για ελλείψεις και παραλείψεις. 

Η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα συναντιέται χρονικά με τις καταλήψεις των φοιτητών και τα μπλόκα των αγροτών. 
Των φοιτητών που αγωνίζονται ενάντια στην παραβίαση του Συντάγματος με την δημιουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που θα μετατρέψουν την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πτυχία σε εμπόρευμα, διαθέσιμο μόνο σε όσους μπορούν να πληρώσουν. 
Των φοιτητών που αγωνίζονται για την αναβάθμιση  του Δημοσίου Πανεπιστημίου με υποδομές, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση για δωρεάν σπουδές. 

Των αγροτών της Θεσσαλίας που μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες- που προέκυψαν και ως αποτέλεσμα των ανεπαρκών αντιπλημμυρικών έργων- που τους άφησαν χωρίς σπίτια, μηχανήματα και χωράφια, να αντιμετωπίζουν την αδιαφορία της Κυβέρνησης.
Των αγροτών της υπόλοιπης Ελλάδας που βλέπουν το εισόδημα τους να εξανεμίζεται από την κλιματική κρίση, τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και την ληστρική συμπεριφορά των μεσαζόντων. 

Των μισθωτών του Ιδιωτικού Τομέα που παλεύουν για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επαναφορά της επεκτασιμότητας, της ευνοϊκότερης ρύθμισης και του βάσιμου λόγου απόλυσης που κατήργησε η Ν.Δ ήδη από το 2019. 
Για τον εμπαιγμό του ξεπαγώματος των τριετιών, που εξαφανίζει 12 έτη εργασίας από εκατομμύρια εργαζόμενους/ ες, την τραγική αύξηση του αριθμού των εργατικών ατυχημάτων από την εντατικοποίηση της δουλειάς, την καθιέρωση του 13ωρου, την μη τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και την διάλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
Τους εργαζόμενους που ζητούν αυξήσεις στους μισθούς συμβατούς με τον πληθωρισμό της απληστίας, στοιχειώδη κοινωνική προστασία και ανταποδοτικότητα των κόπων τους. 

Το μέτωπο ενάντια στην ακρίβεια και η διεκδίκηση μισθών που θα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, οι αγώνες αγροτών, φοιτητών εργαζομένων με φαινομενικά διαφορετικά αιτήματα, συνδέονται μεταξύ τους ως αποτελέσματα των σκληρά ταξικών, νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζει η Κυβέρνηση. 
Εκφράζουν το αίτημα για διαφορετική πολιτική που δεν θα μετατρέπει τα δημόσια αγαθά σε εμπόρευμα, που θα αναβαθμίζει και θα προστατεύει τις δημόσιες υποδομές, 
θα διασφαλίζει το εισόδημα και τις κοινωνικές παροχές, που θα αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος των λαϊκών τάξεων. 
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ. 


Αγωνιζόμαστε, επιπλέον, για την Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, ειδικότερα μετά το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που στοχοποιεί την Χώρα μας και την Κυβέρνηση σε ότι έχει να κάνει με την ελευθερία του Τύπου, τις υποκλοπές, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, τον αυταρχισμό των μέσων καταστολής κ.α.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 Π.Μ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ