Βίντεο με τη στιγμή του απόπλου της φρεγάτας Ύδρα από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας


Το βίντεο με τον απόπλου για την Ερυθρά Θάλασσα - Η σημασία της συμμετοχής στην επιχείρηση Ασπίδες 


Δένδιας: Το Πολεμικό Ναυτικό δεν κρύφτηκε ποτέ από τις προκλήσεις - Ποια άλλα πλοία συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούτι

Βίντεο με τη στιγμή του απόπλου της φρεγάτας Ύδρα από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας προκειμένου να κατευθυνθεί προς την Ερυθρά Θάλασσα για την ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στο πλαίσιο της Κοινής Ευρωπαϊκής Άμυνας, για την διασφάλιση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, που διαταράσσεται από τις επιθέσεις των Χούτι έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ απέπλευσε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το οποίο έδωσε το τελικό πράσινο φως για την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ναυτική Δύναμη η οποία έχει αποστολή την προστασία των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις των Χούτι, και θα κατευθυνθεί με ενδιάμεσο σταθμό στον Ναύσταθμο της Κρήτης, στην Ερυθρά Θάλασσα που θα αναλάβει τα καθήκοντα της βάσει του σχεδιασμού που έχει διαμορφωθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στη φρεγάτα Ύδρα πριν τον απόπλου «έχω  εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους που επιβάλλουν τη συμμετοχή μας και κατανοούμε όλοι ότι η συμμετοχή στην επιχείρηση εμπεριέχει κινδύνους, σημαντικούς κινδύνους. Αλλά το Πολεμικό Ναυτικό της πατρίδας μας, με την υψηλή αίσθηση καθήκοντος και τον επαγγελματισμό που διακρίνει τα στελέχη του, ιστορικά δεν έχει κρυφτεί απέναντι στις προκλήσεις. Η Ελλάδα ως ναυτιλιακή δύναμη με ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία αποδίδει τεράστια σημασία στην ανάγκη διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, όπως επίσης και της ζωής των Ελλήνων ναυτικών. Και ως τμήματα της ελληνικής ναυτοσύνης καταλαβαίνετε απολύτως τι σημαίνει αυτό. Καταλαβαίνετε επίσης τη μεγάλη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών».

 


πηγή: protothema.gr