Στη "Σέντρα" η Διοίκηση του Γιώργου Παναγόπουλου


φωτορεπορτάζ  Άννη Μακρή

Στη " Σέντρα"  η Διοίκηση  του Γιώργου Θ. Παναγόπουλου .. στη 5η Ειδική Συνεδρίαση &  6η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου στις  26-02-2024 από την Μείζον Αντιπολίτευση

Όχι 1...όχι 2  αλλά  4    θέματα αποσύρθηκαν  συνολικά με παρεμβάσεις της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Σαλαμίνας με αποτέλεσμα η Διοίκηση να τα αποσύρει προς το παρόν. 

Η Δημοτική Αρχή ήταν ανεπαρκώς ενημερωμένη, αφού αποδείχθηκε "αδιάβαστη" για το περιεχόμενο των προβλεπόμενων διαδικασιών.






Συγκεκριμένα

 Στην Αρχή σχεδόν της 5ης  Ειδικής Συνεδρίασης αποσύρθηκε το  1ο  και  το 2ο θέμα  που αφορούσαν ισολογισμούς των οικ.ετών 2019 και 2020 αντίστοιχα όπως στη συνέχεια ομοίως  αποσύρθηκε το 1ο θέμα της 6ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε τον  ισολογισμό οικ. έτους 2022 του Ν.Π.Δ.Δ. Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π . 

Την απόσυρση των Θεμάτων ζήτησε η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη   γιατί  η  διαδικασία έπασχε νομιμότητας  και η απόφαση θα εκπέσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Μεταξύ άλλων η κα Βάσω Μπόγρη ανέφερε το άρθρο 223 του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο είναι ξεκάθαρο και αναφέρει ότι στους ισολογισμούς των Δήμων, πρέπει να έχουν κατατεθεί το πιστοποιητικό και η έκθεση των ορκωτών λογιστών πριν το ψήφισμα στο ΔΣ κάτι που στην χθεσινή συνεδρίαση δεν υπήρχαν! 











" Και σαν δεν έφταναν  στην Αρχή του Δημοτικού Συμβουλίου οι  3 αποσύρσεις Θεμάτων" ακολούθησε  ..προς το Τέλος του  και το  4ο  θέμα κατά σειρά απόσυρσης ....«Το τιμολόγιο Γρίφος!! »

Κατά  την Εισήγηση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας και κατά το  11ο θέμα της 6ης Δημοτικής Συνεδρίασης  «Αποδοχή Τιμολογίου » όπως αυτό αναφέρεται στη πρόσκληση , της  6ης Δημοτικής Συνεδρίασης , στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάστηκε  τιμολόγιο  το οποίο   εκ παραδρομής δεν προσκομίστηκε εγκαίρως στο Λογιστήριο και δεν καταχωρήθηκε  στο λογισμικό της Αlphaware για το έτος 2023 , κατόπιν αυτού,  ο   Αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Βακάλης αιτήθηκε για  την αποδοχή του  τιμολογίου, ώστε να πραγματοποιηθεί στην εξόφληση του. 



Όμως η κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη  παρουσίασε το επίσημο έγγραφο της ΑΑΔΕ ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΟ!!! 


έγγραφο της ΑΑΔΕ ΕΞΩΦΛΗΜΕΝΟ το οποίο παρουσίασε η κ. Βάσω Θεοδωρακόπουλου Μπόγρη

Με αποτέλεσμα..να αποσυρθεί προς τον παρόν  και αυτό το θέμα .. από την Διοίκηση προκειμένου να διερευνηθεί !!